esports-suomi-featured-images-vedonlyonti

Vedonlyönti elektronisesta urheilusta eli eSports-vedonlyönti on saapunut pelimarkkinoille rytinällä. Perinteiset urheilulajit ovat hallinneet vedonlyöntiä niin netissä kuin kioskeillakin aina, ja eSports on oikeastaan ainoa varteenotettava haastaja, joka ”oikealle” urheilulle on koskaan noussut.

Oikeaa urheilua on kuitenkin mielestämme eSportskin – näissä peleissä kun ei suinkaan pärjää pelkästään parin tunnin treenillä, vaan parhaat eSports-pelaajat harjoittelevat tarkan aikataulun mukaisesti kuin olympiaurheilijat konsanaan. Tämä on helppo ymmärtää, sillä lajissa liikkuvat miljoonien dollarien palkintorahat. Jos pelitaidot eivät vielä riitä niistä kamppailemiseen, tarjoaa eSports-vedonlyönti hyvän vaihtoehdon omien rahavarojen kasvattamiseen.

eSports-vedonlyönti on helppoa

Ensimmäisenä haluamme todeta sen, että eSports-vedonlyönti on todella helppo aloittaa. Urheilulajeista täytyy yleensä ymmärtää paljon, ennen kuin voittava vedonlyönti on mahdollista; pelaaja-analyysit ja joukkueiden keskinäisten voimasuhteiden arviointi ovat tuttua hommaa ainakin jalkapallosta tai jääkiekosta vetoa lyönneille.

ESportsin suhteen asiat ovat hieman toisin. Koska joukkueista ja niiden pelaajista on tarjolla niin paljon videomateriaalia ja asiantuntija-arvioita ilmaisissa palveluissa, voi pienelläkin vaivannäöllä hankkia tarvittavan ymmärryksen voittavaan vedonlyöntiin. Tutustu esimerkiksi Twitchistä ja Youtubesta löytyviin eSports-videoihin, ennen kuin isket vetosi sisään.

Näin homma toimii käytännössä

Itse vedonlyönti toimii eSportsin tapauksessa aivan samaan tapaan kuin tavallisestikin – joskin pelimuotoja on joillakin vedonlyöntisivustoilla tarjolla hieman rajoitetummin. Joka paikasta löytyy kuitenkin vähintään pitkävetokohteita, joita voi pelata tutusti singleinä tai yhdistellä monen kohteen pelikupongeiksi.

Suurten eSports-turnausten aikana vedonlyöntisivustot tarjoavat yleensä myös eSports-kertoimia koko turnauksen voittajajoukkueelle. Osassa turnauksista pelataan vain yhtä peliä, jolloin voittajiakin on vain yksi; toisissa turnauksissa, kuten Dreamhack, on kilpailupelejä useampia.

Kun olet valinnut haluamasi eSports-vedonlyöntikohteet, valitse vain panoksesi ja vahvista vetosi. Siinä se. Saat vedonvälittäjältä vielä kuittauksen vedon hyväksymisestä, ja voit siirtyä jännittämään, kuinka oman suosikkisi ottelussa tai turnauksessa käy.

Näistä peleistä vetoa lyödään

Kaikkein suosituimpia pelejä eSports-vedonlyönnissä ovat luonnollisestikin ne pelit, joita pelataan eniten. Tämä tarkoittaa käytännössä FPS-, RTS- ja MOBA-pelejä. Näistä varsinkin jälkimmäinen pelikategoria on todella suosittu vedonlyöntikohde; kokeile vaikkapa vedonlyöntiä peleistä League of Legends ja Hearthstone.

Ensimmäisen persoonan räiskintäpelit, eli FPS-pelit, ovat mielestämme ehkäpä se hauskin tapa aloittaa eSports-vedonlyönti, jos pelit eivät ole ennestään kovin tuttuja. Esimerkiksi Counter Strike: Global Offensive -vedonlyönti maistuu varmasti aloittelijoillekin, sillä itse pelin tapahtumien seuraaminen on helppoa ja jännittävää. Samaa ei valitettavasti voi vielä sanoa kaikista eSports-peleistä, sillä osa niistä vaatii todellista perehtyneisyyttä, mikäli peliin ei ole tarjolla selostettua striimiä, jossa asiantuntijat avaavat pelin kulkua. Onneksi näitä ilmaisia eSports-striimejä on nykyään yleensä tarjolla lähestulkoon kaikkiin suurempiin eSports-turnauksiin, joten pelien seuraaminen laadukkaalla selostuksella ja kuvalla on useimmiten mahdollista.

Lue ennakot ja vihjeet ennen vedonlyöntiä

Jos olet hereillä jo hyvissä ajoin ennen suuren eSports-turnauksen, kuten LoL World Championshipin tai Intel Extreme Mastersin alkua, suosittelemme lämpimästi kisaennakoiden lukemista foorumeilta sekä videoiden katsomista.

Koska eSports on lajina vahvasti sidoksissa nettipelaamiseen, ovat alan harrastajatkin paljon muita vedonlyöntilajeja aktiivisempia nimenomaan netissä. Tämä suosii sinua vedonlyöjänä, sillä yleensä hyvät eSports-vedonlyöntivihjeet ovat vain muutaman hiirenklikkauksen päässä, kunhan tietää mistä etsiä. Myös me eSports Suomessa julkaisemme runsaasti vinkkejä alan suurimpiin turnauksiin, joten vieraile ihmeessä meidänkin sivustollamme, ennen kuin isket vetosi sisään.

Etsi ylikertoimet käsiisi ja voita

Yksi hyvä puoli eSports-vedonlyönnissä on se, että siihen on tarjolla muita urheilulajeja huomattavasti enemmän ylikertoimia. Tämä johtuu siitä, että harvalla vedonlyöntisivustolla on vielä palkkalistoillaan varsinaisia eSports-asiantuntijoita, jotka osaisivat asettaa kertoimet oikein joka ikinen kerta. Osaava eSports-vedonlyöjä voikin löytää todella hyviä kertoimia suosikkipelaajilleen tai -joukkueilleen, mikäli hänellä sattuu olemaan sisäpiirin tietoa joukkueen vireestä tai muista peliin liittyvistä asioista, jotka eivät vielä ole kantautuneet kertoimenlaskijan korviin.

Parhaan mahdollisuuden ylikertoimien löytämiseen tarjoavat pienemmät turnaukset, joihin vetofirmat keskittyvät suuria vähemmän. Jos jaksat penkoa tietoa pienen eSports-turnauksen tuntemattomista joukkueista, olet yleensä askeleen edellä vedonvälittäjää, mitä tulee kisan voittotodennäköisyyksien laskemiseen. Ja siitähän voittavassa vedonlyönnissä on nimenomaan kyse.