lol betting

League of Legends tai LoL, kuten pelin nimi usein lyhennetään, kuuluu suosituimpien esports-pelien joukkooon. Kuinkako moni tätä peliä oikeasti pelaa? Pelivalmistaja Riot Games on tehnyt siitä oman arvionsa ja paljastanut, että aktiivisia LoL-pelaajia on yli sata miljoonaa. Tarkan lukeman saaminen on tosin hankalaa, sillä yhdellä pelaajalla voi olla useampia eri tilejä. League of Legends Suomi on sekin meilläpäin iso juttu, vaikka tarkat lukemat suomalaispelaajista puuttuvat luonnollisesti nekin.

LoL-vedonlyönti – Lyö vetoa League of Legendsistä

Kun haluat lyödä vetoa LoL-esportista, on pelisivuston valitseminen ensimmäinen askel. Esportsin suosio kasvaa jatkuvasti, ja luotettavalla EU-lisenssillä toimiva sivustoja on saatavilla League of Legends -vedonlyöntiin yhä enemmän ja enemmän. Avattuasi pelitilin ja tehtyäsi talletuksen pääset valitsemaan kohteesi. LoL-pelit löytyvät tavallisesti omasta kategoriastaan, joten ne on helppo erottaa muista esports-lajeista.

Esport LoL tarjoaa vedonlyöjälle paljon pelattavaa. Erona muihin esportseihin League of Legendsillä on oma liiga, jota pelataan jaettuna kahteen kauteen. Tavallisesti kyseessä ovat talvikausi ja kesäkausi. Liiga toimi aivan samaan tapaan kuin mikä tahansa perinteinen urheiluliigakin, eli joukkueet nousevat ja tippuvat sarjataulukossa suoritustensa mukaan.

Maailmassa on useampia eri LoL-liigoja, sillä muun muassa Euroopalla, Yhdysvalloilla ja Aasialla on omansa. Jokaisen liigan paras joukkue pääsee lisäksi mukaan MM-kisoihin – LoL-esportin arvostetuimpaan turnaukseen. Jos selvität joukkueinesi tien League of Legendsin MM-kisoihin, pääset paitsi pelaamaan miljoonien ihmisten edessä, myös kisaamaan miljoonista euroista. Voittajajoukkue palkitaan tavallisesti yli kahden miljoonan dollarin voittopotilla.

Mikäli haluat lyödä vetoa LoL-esportista, voit valita kohteeksesi esimerkiksi turnausvoittajan tai yhden ottelun tuloksen. Koska LoL on yksi niistä esportseista, joissa riittää kisoja ja liigoja, eivät vedonlyöntivaihtoehdotkaan lopu ihan heti kesken.  

Vedonlyöntisivustot tarjoavat tavallisesti LoL-vedonlyöntiin kolme seuraavaa vaihtoehtoa:

  • Ottelun voittaja
  • Live-vedonlyönti
  • Turnauksen voittaja

LoL-vedonlyönti ottelun voittajasta tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että pelaaja veikkaa yksittäisen matsin voittajajoukkuetta. Joskus otteluilla on selvä suosikki, jonka kerroin on huomattavasti vastustajaa matalampi, joskus taas etukäteisasetelmat ovat tasaisemmat. Vedonlyönti yksittäisestä LoL-ottelusta on siinä mielessä parempi vaihtoehto kuin turnausvoittajan veikkaus, että tuloksia ei tarvitse odottaa niin pitkään. LoL-vedonlyönti turnausvoittajasta tarkoittaa siis puolestaan koko turnauksen voittajan veikkaamista. Tälläkin pelimuodolla on etunsa. LoL-kertoimet turnausvoittajalle ovat huomattavasti korkeammat, sillä koko turnauksen parhaan joukkueen ennustaminen on tietysti vaikeampaa kuin sama yhdessä ottelussa.

LoL-vedonlyönti – League of Legends -kertoimet

Kun lyöt vetoa League of Legendsistä voit panostaa joko suosikille matalammalla kertoimella tai ottaa suuremman riskin ja panostaa altavastaajalle korkeammalla kertoimella. Yllätyksiä tapahtuu säännöllisesti, ja voittosi on tietysti suurempi, jos osuma tulee. Voiton koko riippuu kertoimen lisäksi panoksesi koosta. Jos panostat 5 € joukkueelle, jonka kerroin on 6.00, on potentiaalinen voittosummasi 30 €.

Jos kyseessä on ensimmäinen kerta, kun rekisteröidyt jonkin pelifirman asiakkaaksi, muista napata mukaasi tervetuliaisbonus vedonlyöntiin. Se voi näyttää esimerkiksi tältä: 100 % bonus 100 € asti. Tässä tapauksessa saisit yhteensä 200 € esports-vedonlyöntiin käytettäväksi, mikäli teet maksimibonukseen oikeuttavan 100 € talletuksen.

LoL-vedonlyönti – Kuinka League of Legendsiä pelataan?

League of Legends eli LoL on niin sanottu “Multiplayer Online Battle Arena”-peli. Tämä sanahirviö lyhentyy onneksi suuhun sopivampaan muotoon ”MOBA”. Kaksi viiden hengen joukkuetta valitsee ensin oman pelihahmonsa, sankarin eli ”championin”, joilla on kaikilla omat taitonsa ja ominaisuutensa. Kaikki joukkueen jäsenet aloittavat pelin kartan eri osista, ja joukkueilla on oma tukikohta, Nexus. Pelin tavoitteena on vallata vastustajan tukikohta, mutta matkan varrella riittää melkoisesti haasteita. Sankari voi myös kehittyä matkatessaan kohti vastustajan tukikohtaa ja nousta tasoilla esimerkiksi voittamalla vastustajan sankareita. Myös kulta on tärkeässä roolissa LoL:ssa, sillä sen avulla voi ostaa hahmolleen erilaisia asioita.

Yksi ottelu pelataan tavallisesti muodossa paras kolmesta tai paras viidestä riippuen siitä, mistä LoL-turnauksesta on kyse. Joukkueet vaihtavat myös aina ottelun aikana puolia kartalla, jotta peli olisi varmasti reilua. Yksi tämän esports-lajin parhaista puolista on se, että voit ladata LoL:n ilmaiseksi.

LoL-vedonlyönti – League of Legends -opas

Jos haluat panostaa kunnolla siihen, että kehityt LoL-esportissa, sinun on harjoiteltava harjoittelemasta päästyäsi ja käytettävä pelin parissa tuntikausia.

Kuinka kehittyä LoL-pelaajana

Etsi joukkue

Ensimmäinen askel on löytää sellainen joukkue, jonka kanssa homma toimii kaikilla tasoilla. Jos pelaat LoL-peliä yksin, sijoitetaan sinut johonkin joukkueeseen sattumanvaraisesti. Näin et ikinä pääse luomaan kunnon joukkuetaktiikoita ja hiomaan yhteispeliä kuntoon. League of Legends Suomi on aktiivinen yhteisö, joten joukkueita kannattaa lähteä etsimään foorumeilta tai Facebook-ryhmistä.

Valitse muutamia sankareita

Yksi pätevä strategia tähän peliin on keskittyä vain muutamaan sankariin, eikä lähteä heti kokeilemaan niitä kaikkia. Pelissä on mukana 140 hahmoa, joista valita, joten joka ikisen sankarin vahvuuksien ja heikkouksien opettelu on aika mahdotonta.

Opi ammattilaisilta

Kolmas vihjeemme LoL-esporstiin on katsella ammattilaisten pelejä, analysoida heidän hahmovalintojaan ja oppia heidän taktiikoistaan eri tilanteissa. On olemassa paljon pelaajia, jotka striimaavat pelejään Twitchissä säännöllisesti tai lataavat videoitaan Youtubeen. Joukkoon mahtuu myös paljon suomalaisia League of Legends -pelaajia.

UKK pelistä League of Legends

MISTÄ VOIN LYÖDÄ VETOA LEAGUE OF LEGENDSISSÄ?

Voit lyödä vetoa ottelun tai turnauksen voittajasta tai pelata livenä.

ONKO ESPORTSIIN SAATAVILLA BONUKSIA?

Tavallisesti esports-bonuksia ei ole mitenkään erotettu tavallisista vedonlyöntibonuksista, vaan voit käyttää näitä bonustarjouksia vapaasti myös esportsiin.

KUINKA PÄÄSEN LOL-VEDONLYÖNNISSÄ ALKUUN?

Valitse pelisivusto ja rekisteröi tili. Tutustu eri pelivaihtoehtoihin ja valitse sitten ottelu tai turnaus, josta haluat löydä vetoa.

LOL-PELISTÄ YLEISESTI

League of Legendsin perusidea on hyvin yksinkertainen, ja se seuraa samaa kaavaa kuin MOBA peleissä yleensä. Pelaajat muodostavat kaksi tiimiä, joiden tarkoituksena on tuhota vastustajan tukikohta tai vallata erilaisia strategisia pisteitä. Yleensä ottelut kestävät maksimissaan tunnin, jonka aikana pelaajat ohjaavat valitsemaansa sankaria omaa tiimiä tukien ja voittoon pyrkien. Erilaisia karttoja on kolme kappaletta, ja näitä voi pelata hyvinkin erilaisilla pelimoodeilla ja asetuksilla. Pelattavaa siis löytyy, samoin pelaajia kaikkii mahdollisiin variaatioihin. Tuttuun tapaan peliä voi myös muokata eli modata haluamakseen.

LOL-Turnaukset

League of Legendsin suuret, Riot Gamesin sponsoroimat turnaukset pelataan Los Angelesissa ja Berliinissä. Ne vetävät totta kai salit täyteen, ja tämän lisäksi ruutujen ääreen asettuu satojatuhansia katsojia YouTuben, Vimeon, Twitchin ja muiden vastaavien palveluiden kautta. League of Legends tulee varmasti olemaan yksi niistä legendaarisista peleistä, joita tulevaisuudessa muistellaan koko eSports-buumin aloittajana.

Suuret LoL-turnaukset houkuttelevat kymmeniä miljoonia katsojia, ja niihin tarjotaan takuulla kohteita pelattavaksi. Vedonlyöntisivustoille rekisteröityessään kannattaa ottaa huomioon erilaiset bonukset, joita varsinkin ensikertalaisille tarjotaan.

League of Legends on yksi kaikkien aikojen suosituimmista MOBA-peleistä, ja sen kuukausittainen pelaajamäärä on 70 miljoonan tietämillä. Pelaajaennätys on jopa 7 miljoonaa samanaikaista pelaajaa, mikä kertoo todella elinvoimaisesta yhteisöstä. Pelin suurimmat turnaukset vetävät helposti kymmenkertaisen määrän katsojia.

YHTEENVETO

League of Legends on ehkä suosituin MOBA-peli – ja samalla eittämättä yksi tämän hetken suosituimmista eSports-peleistä. Netin vedonlyöntisivustoilta löytyy valtavasti kohteita pelattavaksi, sillä erilaisia turnauksia järjestetään jatkuvasti. Pelaaminen on siirtymässä yhä vahvemmin ammattimaiselle tasolle, ja tulemme varmasti kuulemaan jatkossa lisää League of Legendsin noususta eSportsin huippulajien joukkoon.

LoL-pohjaa Blizzardin Warcraft 3 -peliin tehdystä modista, joka on muokattu pelaajien mieleiseksi. Itse peli on Riot Gamesin käsialaa, ja se julkaistiin alunperin vuonna 2009. Suuren suosion ansiosta peliä on päivitetty tähän päivään asti, ja se on edelleen yksi suosituimmista nettipeleistä kautta aikain. Peliä varten järjestetyt suuret turnaukset ovat puolestaan rikkoneet ennätyksiä nekin; suurin yksittäinen voittopotti on jopa 2,3 miljoonaa dollaria.