League of Legends

Legendaliiga eli League of Legends on niin suosittu peli, että se on jo muuttanut perinteisen lol-nettisanonnan tarkoituksen oman nimensä mukaiseksi. League of Legends on yksi kaikkien aikojen suosituimmista MOBA-peleistä, ja sen kuukausittainen pelaajamäärä on 70 miljoonan tietämillä. Pelaajaennätys on jopa 7 miljoonaa samanaikaista pelaajaa, mikä kertoo todella elinvoimaisesta yhteisöstä. Pelin suurimmat turnaukset vetävät helposti kymmenkertaisen määrän katsojia.

Samoin kuin moni muukin suosittu eSports-peli, myös LoL-pohjaa Blizzardin Warcraft 3 -peliin tehdystä modista, joka on muokattu pelaajien mieleiseksi. Itse peli on Riot Gamesin käsialaa, ja se julkaistiin alunperin vuonna 2009. Suuren suosion ansiosta peliä on päivitetty tähän päivään asti, ja se on edelleen yksi suosituimmista nettipeleistä kautta aikain. Peliä varten järjestetyt suuret turnaukset ovat puolestaan rikkoneet ennätyksiä nekin; suurin yksittäinen voittopotti on jopa 2,3 miljoonaa dollaria.

LoL-vedonlyönti

Johtuen pelin suuresta suosiosta, ja varsinkin rahasta jota peliä varten järjestetyissä turnauksissa liikkuu, on helppo ymmärtää miksi League of Legends on yksi eSportsin suosituimmista vedonlyöntikohteista. Moni vedonlyöntisivusto tarjoaakin juuri LoL:ia varten vetoja ja kertoimia yllin kyllin. Koska koko eSports on kuitenkin niin uusi ala, on myös LoL-vedonlyönti hiukan lapsenkengissä vielä. Pelaajalle, jolle tämä peli on jo tuttu, onkin sen takia oiva tilaisuus ansaita rahaa helposti.

Suuret LoL-turnaukset houkuttelevat kymmeniä miljoonia katsojia, ja niihin tarjotaan takuulla kohteita pelattavaksi. Vedonlyöntisivustoille rekisteröityessään kannattaa ottaa huomioon erilaiset bonukset, joita varsinkin ensikertalaisille tarjotaan. Älä silti huolestu, jos sinulla on jo tili, sillä eSports-kohteet ovat nyt niin uusinta uutta, että niihin tarjotaan aina takuulla bonuksia vetoja varten. Mikäli eSports-pelit ovat tuttuja, kannattaa katsella vetoja tarkemmin. On nimittäin mahdollista, että sivustojen oma tietotaito ei vielä ole aivan samalla tasolla kuin esimerkiksi jalkapallossa tai muissa suurissa urheilulajeissa. Pelaajaksi rekisteröityminen ei tuttuun tapaan maksa mitään.

League of Legendsin legendat

Tämä peli ei ole saavuttanut suosiotaan yhdessä yössä, eikä myöskään suurten markkinointikampanjoiden kautta. League of Legends on suosittu peli sen takia, että se on ollut markkinoilla jo monta vuotta. Se on jatkuvasti pysynyt ajan hermoilla tarjoten pelaajille ja katsojille juuri sitä mitä he haluavat. Tämä ei tarkoita ainoastaan itse peliä, vaan myös kaikkea sen ympärillä toimivaa. Peli itsessään on totta kai täysin ilmainen, ja sen toiminta rahoitetaan mikrotransaktioilla, eli käytännössä erilaisia kosmeettisia, maksullisia lisukkeita tarjoamalla.

League of Legendsin suuret, Riot Gamesin sponsoroimat turnaukset pelataan Los Angelesissa ja Berliinissä. Ne vetävät totta kai salit täyteen, ja tämän lisäksi ruutujen ääreen asettuu satojatuhansia katsojia YouTuben, Vimeon, Twitchin ja muiden vastaavien palveluiden kautta. League of Legends tulee varmasti olemaan yksi niistä legendaarisista peleistä, joita tulevaisuudessa muistellaan koko eSports-buumin aloittajana.

LoL-pelistä yleisesti

League of Legendsin perusidea on hyvin yksinkertainen, ja se seuraa samaa kaavaa kuin MOBA peleissä yleensä. Pelaajat muodostavat kaksi tiimiä, joiden tarkoituksena on tuhota vastustajan tukikohta tai vallata erilaisia strategisia pisteitä. Yleensä ottelut kestävät maksimissaan tunnin, jonka aikana pelaajat ohjaavat valitsemaansa sankaria omaa tiimiä tukien ja voittoon pyrkien. Erilaisia karttoja on kolme kappaletta, ja näitä voi pelata hyvinkin erilaisilla pelimoodeilla ja asetuksilla. Pelattavaa siis löytyy, samoin pelaajia kaikkii mahdollisiin variaatioihin. Tuttuun tapaan peliä voi myös muokata eli modata haluamakseen.

Yhteenveto

League of Legends on ehkä suosituin MOBA-peli – ja samalla eittämättä yksi tämän hetken suosituimmista eSports-peleistä. Netin vedonlyöntisivustoilta löytyy valtavasti kohteita pelattavaksi, sillä erilaisia turnauksia järjestetään jatkuvasti. Pelaaminen on siirtymässä yhä vahvemmin ammattimaiselle tasolle, ja tulemme varmasti kuulemaan jatkossa lisää League of Legendsin noususta eSportsin huippulajien joukkoon.