Kuten moni muukin suosittu eSports-peli, myös Hearthstone pohjaa Blizzard Entertainmentin Warcraft-pelisarjaan. Pohjan tälle kaikelle on luonut World of Warcraft -nettipeli, jonka pelaajat alkavat pikkuhiljaa liikkua kohti uusia kokemuksia. Hearthstone pohjaa samaan maailmaan ja pyrkii luomaan ja selventämään tämän pelimaailman taustalla olevaa mytologiaa. Toisin kuin moni muu esittelemämme peli, tällä kertaa kyseessä on korttipeli. Sen suosio ei suinkaan ole täysi yllätys, sillä vastaavia fantasialla höystettyjä pelejä on jo pidemmän aikaan pelattu aitoina korttipeleinä.

Hearthstonen suosio pohjaa siis osaltaan jo olemassaolevaan pelimaailmaan. Suurin osa suosiosta johtuu kuitenkin käytännössä erinomaisesti toteutetusta pelistä, jota voit pelata lähestulkoon millä tahansa laitteella. Mikäli Pokemonit, Magic: The Gathering tai muut korttipelit ovat tuttuja, on Hearthstone varmasti kokeilemisen arvoinen peli. Peliä on syytä kokeilla muutenkin, sillä sen suosio ei suinkaan ole tuulesta temmattua.

BLIZZARD JATKAA VOITTOKULKUAAN

Kuten sanottua, Hearthstone on jatkoa Blizzardin suosittuun Warcraft-pelimaailmaan. Hearthstone syventää maailman mytologiaa ja selventää sankarien, pahisten ja muiden taruolentojen kertomuksia. Peli on myös uudenlainen kokeilu Blizzardilta, ja se saavutti huomattavasti suuremman suosion kuin mitä yhtiö oli alunperin kaavaillut. Pelin saa ostettua halvalla Blizzardin omasta nettikaupasta.

Hearthstone toimii lähestulkoon kaikilla laitteilla, Windowsista aina Applen iOS-järjestelmään, sekä tableteilla, älypuhelimilla ja varmaan kohta älykelloillakin. Mikä parasta, eri järjestelmät käyttävät kaikki samaa pelaajapohjaa, eli kaikki voivat pelata kaikkia vastaan. Tällä hetkellä aktiivisia pelaajia on yli 50 miljoonaa, joten pelattavaa varmasti riittää.

HEARTHSTONE: HEROES OF WARCRAFT -VEDONLYÖNTI

Hearthstone on hieman kummajainen eSports-vedonlyönnissä, sillä se on melkein ainoa vuoropohjainen peli, joka suosituimpien pelien listalle mahtuu. Jos sen taustoja kuitenkin tarkastelee tarkemmin, ei ole mikään ihme, että se on nopeasti noussut yhdeksi suurimmista ja suosituimmista eSports-peleistä.
Hearthstone: Heroes of Warcraft -vedonlyönti on myös nopeasti siirtynyt suoraan rahan käyttöön sen sijaan, että pelaajat kisaisivat ja pelaisivat erilaisista korteista tai esineistä. Suurimpana syynä tähän ovat tietenkin erilaiset eSports-turnaukset, joista osa on sponsoroituja ja osa pelaajien itsensä järjestämiä. Pelissä liikkuu jo paljon rahaa, ja eSports-vedonlyönnin suhteen kannattaa tutustua Hearthstonen maailmaan tarkemmin ennen vetojen asettamista. Muista myös, että saat mahtavia bonuksia vedonlyöntiin rekisteröitymällä suosittelmillemme sivuille.

KORTTIPELIEN KUNINGAS

Hearthstone: Heroes of Warcraft on nopeasti noussut korttipelien ykköseksi, ja siihen on tietenkin selvät syyt. Pelin suosio pohjaa niin Blizzardin kuin myös itse pelimaailman suosioon. Koko pelisarjalla on varmasti satoja miljoonia pelaajia, ja tuskinpa maailmalta löytyy montaakaan pelien ystävää, joka ei olisi Warcraftista kuullut.

Tähän korttipeliin on julkaistu jo useita lisäosia, ja kortteja löytyy keräiltäväksi yli tuhat kappaletta. Peliä pelataan aina yksi vastaan yksi periaatteella, mikä sekin eroaa suuresti monesta muusta suositusta moninpelistä. Pelissä on tarkoitus tuhota vastustaja käyttämällä oikeat kortit oikeaan aikaan. Vaikka tämä kuulostaakin yksinkertaiselta, takaa korttien suuri määrä sen, että erilaisia strategioita on loputtomasti. Peli siis vaatii todellista taktikointia, taitoa ja tietoa.

YHTEENVETO

Hearthstone on yksi tämän hetken mielenkiintoisimmista peleistä, koska se rikkoo aika monella tavalla monen muun suositun pelin asettamia rajoja ja totuttuja kriteereitä. Taustalta löytyy kuitenkin tekijöitä, jotka selittävät sen suosion. Yksi näistä on korttipelien suosio. Moni on nimittäin keräillyt ja pelaillut vastaavilla korteilla lapsuudessaan, ja Hearthstone yhdistää näitä tekijöitä pakettiin, joka on sekä houkutteleva että mielenkiintoinen. ESports-piireissä saatu suosio on kuitenkin yllättänyt kaikki, jopa Blizzardin itsensä, ja pelistä povataankin koko alaa eteenpäin vievää valopilkkua. Suosittelemiltamme eSports-sivustoilta löytyykin monia eri vetovaihtoehtoja pelistä kiinnostuneille.