Esports ja esports-vedonlyönti ovat Suomessa todella iso juttu, ja se näkyy vahvasti myös kilpailu- ja turnaustarjonnassa. Turnauksista DreamHack ja DreamHack Open ovat ehkäpä ne kaikkein  suurimmat. Jos olet jo esportsin ystävä, saatat ehkä tunteakin DreamHackin, joka on länsinaapurimme suurin LAN-tapahtuma. Ehkäpä olet jopa ollut mukana itse? DreamHack Open on turnaus, jossa pelataan muun muassa CS:GO:n ja Starcraft II:n kaltaisia suosikkipelejä. Tavallisesti pelipaikkana on Jönköping. Ruotsi ei suinkaan ole ainoa maa, jossa DreamHackiin voi osallistua, vaan tapahtumapaikkoina toimivat myös esimerkiksi Romania ja Espanja. Pelattiin DreamHackia sitten missä maassa tahansa, yksi asia on varma: turnaus kerää aina lehtereille suuren yleisön.

Fragbite Masters on toinen esimerkki suuresta, Ruotsista alkunsa saaneesta elektronisen urheilun turnauksesta. Fragbite on ruotsalaissivusto, joka on jo pitkään keskittynyt sekä esportsiin että tietotekniikkaan yleisemmin. Turnaus järjestetään yhteistyössä kyseisen sivuston ja uutissivusto Nyheter24:n välillä. Turnaus kuuluu selvästi Pohjoismaiden suurimpiin, ja se houkuttelee ruutujen ääreen valtavan määrän faneja. Tätä vedonlyöntitilaisuutta ei toden totta kannata jättää käyttämättä. DreamHackin tapaan myös Fragbite Mastersissa keskitytään CS:GO:hon ja Starcraft II:een. Palkintosumma on todella mehevä ja nousee tavallisesti lähes 60 000 euroon.  

Kansainvälisiä turnauksia on toki paljon enemmänkin, mukaan lukien esportsin maailmanmestaruuskilpailut. Suomi lähettää tietysti näihin karkeloihin aina myös oman joukkueensa. Tavallisesti MM-kisoissa pelataan nykyään kolmea peliä: CS:GO, League of Legends ja Tekken. Kisajoukkueeseen ei voi marssia kuka tahansa, vaan pelaajien on raivattava tiensä mukaan karsintojen kautta, joihin osallistuu koko Suomen esports-eliitti. Tavallisesti karsintoja järjestetään ainakin Uudellamaalla. Maajoukkueeseen mahtuu yleensä 11 pelaajaa, joista viisi kuuluu CS:GO-joukkueeseen ja viisi League of Legends -joukkueeseen. Viimeinen paikka annetaan Tekken-turnaukseen osallistuvalle pelaajalle. Kilpailu on kovaa, joten kisapaikkaa metsästävien on todella laitettava kaikki peliin.

Esportsin tapahtumat ja kilpailut

Ympäri maailmaa järjestetään säännöllisesti monia erilaisia tapahtumia ja kilpailuita eri peleissä.