Counter Strike: Global Offensive

Kaikkien aikojen suosituin FPS-peli, jolle ei vieläkään ole moninpelin saralla tullut edes lähelle pääsevää haastajaa. Counter Strike oli aikanaan modifikaatio eli modi Half Life -sarjaan, joka sekin on yksi kaikkien aikojen kuuluisimpia räiskintöjä. Pelaajien tekemistä muokkauksista kehkeytyi lopulta nykyinen Counter Strike: Global Offensive, joka on siis todellakin suurella rahalla rakennettu entistä parempi versio vanhasta konseptista. Pelaajia tälle pelille riittää miljoonia, joten ei ole mikään ihme, että se on noussut todella suosituksi Esports-peliksi. Ja jos pelaajia on miljoonia niin katsojia riittää kymmeniä miljoonia.

Counter Strike -vedonlyönti

Counter Strike: Global Offensive, eli lyhyemmin CS:GO, on nykyään nousussa myös vedonlyönnin puolella. Alkujaan CS-vedonlyönti lähti liikkeelle pelaajien toimesta, sillä pelaajat itse loivat sivustoja ja järjestelmiä, joissa vetoa saattoi lyödä esimerkiksi tavaroilla tai skineillä. Skinithän eivät tässä tapauksessa tarkoita natseja, vaan eri tekstuureja ja uusia ulkoasuja pelin aseisiin ja muihin tavaroihin. Tämä oli kuitenkin hiukan kyseenalaista toimintaa sivustojen toimiessa täysin amatööripohjalla, ja nykyään onkin syytä siirtyä lisensoitujen vedonlyöntitoimistojen pariin.

Nykyään pelistä pääsee lyömään vetoa ihan suoraan rahalla, mikä onkin ehkä hiukan parempi tapa. Varsinkin niille, joita kiinnostaa enemmän lajin seuraaminen kuin erilaisten tavaroiden hankkiminen. Moni vedonlyöntisivusto tarjoaa kohteita suosittuihin turnauksiin sekä muihin isoihin kisoihin. Totta kai myös kaikkeen muuhun suosittuun, kuten alan superpelaajien matseihin, löytyy kohteita. Kun muistat pelata oikealla sivustolla, vaihtoehdot eivät varmasti lopu kesken. Mikä parasta: koska Esports-vedonlyönti on vielä hiukan tuntematonta hupia, houkuttelevat sivustot pelaajia ja vedonlyöjiä kaikilla mahdollisilla bonuksilla. Saat varmasti tarjouksia ilmaisista vedoista sekä monen sadan prosentin talletusbonuksista.

Counter Strike: Global Offensivesta yleisesti

CS:GO pelissä on yleensä kaksi tiimiä, joiden tarkoituksena on tietenkin päihittää toisensa. Erilaisia pelimoodeja on useita, ja pääset esimerkiksi pelastamaan panttivankeja, pitämään panttivankeja, purkamaan ja asettamaan pommeja. Mukana on myös monia muita erilaisia pelityyppejä, kuten tietenkin tuttu kaikki vastaan kaikki deathmatch. Kyseessä on siis puhdas räiskintäpeli, jossa pelaaja ohjastaa sotilasta tai terroristia tehtävänään tappaa ja tuhota vihollinen. Peli on alan parhaimmistoa, ja sitä kannattaa kokeilla, vaikka vedonlyönti ei kiinnostakaan.

Vetoa et pääse lyömään kaikista mahdollisista matseista, vaan seurannassa on tosiaan alan parhaimmisto. Aivan kuten suosituissa urheilulajeissa siis – eihän aivan jokaista maailman jalkapallo-otteluakaan uutisoida tai näytetä televisiossa, ja sama pätee tähänkin peliin.

Counter Strike: Global Offensive on ostettavissa Steam-palvelusta varsin halpaan hintaan, ja samaa kautta pääset käsiksi myös moninpeliin ja erilaisiin rankkauksiin. Nämä ovatkin usein pohjana vedonlyönnille, ja ne toimivat valintaperusteena myös sponsoreille. Hyvä CS-pelaaja saattaa päästä käsiksi isoihinkin rahoihin, mutta heikompikin pelaaja pääsee käsiksi isoihin rahoihin vedonlyönnin kautta.

Yhteenveto

Esports eli elektroninen urheilu on vasta nousemassa kartalle ja ihmisten tietoisuuteen, ja vedonlyönti näistä peleistä on nostamassa päätään samaan tahtiin. Pelaajilla ja pelien seuraajilla riittää asiaan selvästi mielenkiintoa, sillä ruohonjuuritasolla toiminta on pitkälti pelaajien itsensä organisoimaa. Onkin mielenkiintoista seurata kuinka ala, alan tähdet ja pelit rupeavat saamaan lisää suosiota ison rahan liikkuessa näissä piireissä. CS:GO on varmasti alan etunenässä, tapahtui mitä tapahtui, ja sitä kannattaa todellakin pelata jo pelin itsensä takia.