• Dates: 28 tammikuun, 2023 - 28 tammikuun, 2023

Intel on yksi pelialan suurimpia tekijöitä, mutta ei pelien vaan laitteiston takia. Intel on nimittäin yksi maailmaan suurimmista tietokoneiden komponenttien valmistajista, ja sen tuotteita käytetään lähestulkoon joka ainoassa koneessa. Ei siis ole mikään ihme, että Intel on päätynyt mukaan eSportsin maailmaan järjestämään kilpailuja – ja siten lisäämään myös omaa tunnettavuuttaan alalla. Tästä syystä syntyi myös Intel Extreme Masters -eSports-tapahtuma.

MONTA PELIÄ PELATTAVANA

Koska Intel ei itse ole mukana pelien valmistuksessa tai markkinoinnissa, ei Intel Extreme Masters myöskään ole monen muun suuren turnauksen tapaan sidottu mihinkään yhteen ainoaan peliin. Intel Extreme Masters tarjoaa siis moneen tunnettuun eSports-peliin turnauksia pelattavaksi. Pelit vaihtelevat vuosittain, ja esimerkiksi vuoden 2016 pääasiallisena antina olivat Counter-Strike: Global Offensive ja League of Legends.

Intel Extreme Masters -tapahtumat ovat muutenkin hieman erilaisia, ja ne on järjestetty selvästi osaamisella, jota ehkä hieman amatöörimäisemmillä suorilla turnauksilla ei vielä ole. Esimerkiksi kävijämäärät näissä tapahtumissa liikkuvat sadoissatuhansissa. Tuttuun tapaan tapahtumat ovat saatavilla myös striimattuna suoraan nettiin, jossa katsojia on yleensä monta miljoonaa samanaikaisesti. Kaikki tietenkin pyörii Intelin omalla tekniikalla.

INTEL EXTREME MASTERSIN PALKINTORAHAT

Kaikkiaan tapahtumissa on jaettu rahaa jo yli viiden miljoonan dollarin edestä, mikä taas kerran on yllättävän suuri summa. Varsinkin kun koko ala on ollut olemassa vasta ehkä kymmenkunta vuotta, joskin joka vuosi aina suurempana ja parempana.

Kasvava trendi pätee myös IEM:n ensi kauteen, jolloin pääpalkintorahat on nostettu jo miljoonaan dollariin. Tämä on kuitenkin kaikkien eri pelien yhteenlaskettu potti, ja yksittäisissä peleissä palkinnot ovat 50 000 ja 100 000 dollarin välillä.

YHTEENVETO

Intel Extreme Masters on mukavaa vaihtelua elektronisen urheilun turnauksiin, sillä se on virallisesti sponsoroitu tapahtuma. Tämä povaa hyvää tulevaisuutta koko alalle, sillä tähän mennessä suurin osa kisoista on ollut pelkästään yhteisön itsensä järjestämiä. Odotamme tapahtumien vain jatkavan kasvuaan sponsorien myötä, samoin kuin palkintojen ja kävijämäärien.