Starcraft on jälleen yksi Blizzard Entertainmentin tuottama peli, joka on saanut erittäin suuren suosion. Suosio totta kai jatkui Starcraft kakkoseen, ja itse asiassa koko Esports-genren voitaisiin katsoa syntyneeksi tästä pelisarjasta – sekä Korean korkeista työttömyysluvuista. Starcrafteissa halvalla myytävä tuote yhdistyi taidon ja suositun pelin kanssa kokonaan uudeksi viihteen muodoksi. Esports eli elektroninen urheilu on kasvanut samaan tahtiin kuin tämä pelisarja, jota ei todellakaan kannata jättää välistä, mikäli tietokonepelit kiinnostavat.

SCIFI-SOTAA AVARUUDEN ÄÄRIRAJOILLA

Starcraft 2 on RTS-, eli Real Time Strategy -peli. Tämä tarkoittaa sitä, että pelaaja ohjastaa joukkojansa erilaisissa kartoissa kohti voittoa, joka yleensä tarkoittaa vihollisen tuhoamista. Deathmatch eli kuolonmatsi on suosituin pelimuoto, mutta kiitos pelin muokattavuuden sitä voi pelata lähes tulkoon millä tahansa tavalla. Tänä päivänä Starcraft 2 on eittämättä suosituin RTS-peli, ja se pitänee manttelin hallussaan aina Starcraft 3:n ilmestymiseen asti.

Peruspelistä löytyy kolme eri rotua, joista kaikki tarvitsevat oman strategiansa sekä voittaakseen että tullakseen voitetuiksi. Peli sijoittuu hamaan tulevaisuuteen, jossa ihmisten hajanainen konfederaatio taistelee sekä hyönteismäisiä Zergejä että teknologisoituneita Protosseja vastaan. Yksinpeli on pelaamisen arvoinen, mutta todellinen peli-ilo pääsee irti moninpelissä. Siinä ei taustatarina tietenkään paljoa enää vaikuta, vaan peli on syytä opiskella hiukan syvemmin eri rotujen ja yksiköiden tietojen ja taitojen hallitsemiseksi. Ammattimaisella tasolla pelaamisessa kun ei virheisiin ole varaa.

STARCRAFT 2 -VEDONLYÖNTI

Toisin kuin monessa muussa eSports-pelissä, Starcraftissa et pääse lyömään vetoa skineistä tai esineistä, vaan peliin voi suoraan pistää rahaa likoon. Kuten sanottua, tämä juontaa juurensa eSportsin alkuaikoihin, sillä peli veti aikanaan Koreassa kokonaisia stadioneita täyteen, kun fanit saapuivat seuraamaan huippupelaajia. Fanikunta ja yleisö on siitä vain kasvanut, mikä näkyy myös nykyään ammattimaisessa vedonlyönnissä. Lähes tulkoon jokainen itseään kunnioittava vetosivusto on nimittäin lähtenyt trendiin mukaan, ja tämä näkyy muun muassa lukuisissa tarjouksissa.

Starcraftissa pääset lyömään vetoa yleensä yksilöpeleistä, mutta myös tiimimatseista. Kuten aina, ennen vedonlyöntiä on syytä tutustua pelaajiin ja pelimuotoihin. Parhaiten tämä onnistuu tietenkin ostamalla pelin, jonka nyt saa harvinaisen halvalla. Erilaisista striimaus- ja videopalveluista, kuten YouTube, Vimeo, tai Twitch löytyy myös todella paljon materiaalia. Myös podcastit ovat hyvä tapa tutustua syvemmin sekä eSportsin että Starcraftin maailmaan. Mikäli mielesi tekee bonuksia, kannattaa siirtyä suosittelemillemme vedonlyöntisivustoille, joilta saat talletuksellesi parhaan mahdollisen bonuksen kerta toisensa jälkeen.

BLIZZARD STORE JA STARCRAFT 2

Nykyään suurin osa peleistä myydään netissä digitaalisesti ja aika iso osa Steamin kautta. Blizzard on kuitenkin luonut oman kauppansa, eli Blizzard Storen, jota kautta pelaaja pääsee ostamaan yhtiön pelejä sekä kaikenlaista muuta tavaraa. Roina jakautuu kaikenlaisiin hyödykkeisiin ja tavaroihin, kuten esimerkiksi Starcraft-paitoihin tai -kirjoihin.

Mikäli mielit pelaamaan Starcraft 2 -peliä, kannattaa siirtyä sivustolle ostamaan ensin peli ja sitten tarvittavat lisäosat – ja vaikkapa sopivat pelivälineet, jos et niitä jo omaa. Kunnon pelihiiri saattaa olla yllättävän tarvittava väline sellaiselle, joka ei ole kyseistä härpäkettä ennen omistanut. Vaikka Starcraft 2 onkin strategiapeli, on siinä silti tärkeää saada mahdollisimman suuri määrä klikkejä perille mahdollisimman nopeasti ja tarkasti.

YHTEENVETO

Starcraft 2 on kaikkien aikojen suosituin RTS-peli, ja käytännössä kyseinen pelisarja on luonut koko eSports-genren. Jos et ole peliin ennen tutustunut, tai jos et ole laajemmin tutustunut Blizzardin peleihin, on tämä virhe syytä korjata heti. Pienellä rahalla pääset mukaan pelaamaan, ja samalla pikkurahalla saat myös helposti laitettua sisään vetoja lempipelaajasi puolesta. Mikä parasta, vedonlyöntibonukset ja muut edut ovat helposti käden ulottuvilla.