Rocket League on jalkapallopeli, jossa pelaaja ohjastaa ajoneuvoa ruudulla. Kaksi eri tiimiä kisaavat siitä, kumpi saa tehtyä enemmän maaleja. Psyonix-yhtiön julkaisema peli sai nopeasti suuren suosion varsinkin nuorempien pelaajien piireissä. Peli yhdistää suositut jalkapallon ja autourheilun hauskalla tavalla vedoten näin todella laajaan pelaajakuntaan.

Rocket League nousi myös nopeasti yhdeksi suosituimmista eSports-peleistä, ja siitä kisaillaan monessa eri liigassa suurillakin palkinnoilla. Onkin hiukan kummallista, kuinka itse jalkapallopelejä nähdään todella harvoin suosituimpien eSports-pelien joukossa, mutta Rocket Leaguen tapaiset yhdistelmäpelit ovat nopeasti nousseet alan tärkeimmiksi lippulaivoiksi.

JALKAPALLOA AUTOILLA

Pelin perusidea on todella yksinkertainen. Pelaajat jaetaan kahteen tiimiin, jotka asetetaan kentälle. Tämän jälkeen pannaan peli pystyyn. Tarkoituksena on ohjastaa autoja ja tehdä maaleja. Tämän kummempaa ei Rocket Leaguessa kilsailu ole, mutta se vaatii silti huomattavaa taitoa ja tietenkin tiimipeliä. Kaikkiaan pelaajia voi olla kahdeksan kummassakin tiimissä, mutta vähemmälläkin määrällä pärjätään. Peliin löytyy myös erilaisia pelitapoja, ja esimerkiksi päivitykset ovat lisänneet mahdollisuuden pelata samaa peliä esimerkiksi jääkiekon tai koripallon säännöillä.

Peli pohjautuu saman firman aiempiin tekeleisiin, ja monen muun eSports-pelin tapaan se on kasvattanut fanipohjansa tasaiseen tahtiin ja pelaajia kuuntelemalla. Pikkuhiljaa peliin on lisätty erilaisia toimintoja, ja sitä on kehitetty pelaajien toiveiden mukaisesti. Ei siis ole mikään ihme, että se on tämän hetken suosituimpia urheilupelejä eSports-genressä. Peliin löytyy monta erilaista liigaa pelattavaksi, ja osassa näistä liikkuuvat isotkin rahat.

ROCKET LEAGUE ESPORTS-LIIGOISSA

ESL ja Major League Gaming ovat kaksi suurinta eSports-liigaa, jotka ovat ottaneet Rocket Leaguen ohjelmistoonsa. Peliä pelataan monessa suuressa alan tapahtumassa, ja se on nopeasti kasvamassa yhdeksi suurimmista eSports-peleistä. Peli on julkaistu monelle eri laitteelle, ja sitä voi pelata esimerkiksi PC:llä ja Playstationilla. Peli toimii niin yksinpelinä kuin moninpelinäkin.

Osasyy Rocket Leaguen suureen suosioon eSports-pelinä on tietenkin se, että peli on nopeasti saavuttanut suuret myyntiluvut. Virallisten arvioiden mukaan pelin on ostanut jo 20 miljoona ihmistiä, mikä on varsin korkea luku ottaen huomioon, että monet muut eSports-pelit ovat ilmaisia pelata. Silti ne harvoin ylittävät Rocket Leaguen myyntilukuja. Peli julkaistiin vasta vuonna 2016, joten edessä on varmasti nousu paljon suurempiin lukuihin alan itsensä jatkaessa kasvuaan.

ROCKET LEAGUE -VEDONLYÖNTI

Suuret turnaukset ovat tällä hetkellä paras kohde Rocket League -vedonlyöntiin, ja niitä löytyy tällä hetkellä monelta eri mantereelta. Suurimmat vedonlyöntisivustot tarjoavatkin vetoja ja kohteita juuri näihin tapahtumiin. Kannattaa toki tarkistaa kohteita pienempienkin turnausten aikana, sillä hyviä kertoimia voi löytää niistä paremmin, mikäli turnaus vain näkyy vedonvälittäjän listoilla.

Todellinen kasvu Rocket Leaguelle on varmasti vasta tulossa. Odotammekin innolla, kuinka se kasvaa pelaajien aktiivisuuden ansiosta – samaan tapaan kuin moni muu pelaajien rakastama eSports-peli. Vedonlyöntinonuksia on tähänkin peliin saatavilla, usein jopa sadan tai kahdensadan prosentin verran ensimmäisen talletuksen yhteydessä.

YHTEENVETO

Rocket League on omanlaisensa pelin eSports-pelien joukossa, ja se yhdistelee useampia urheilulajeja toisiinsa monella mielenkiintoisella tavalla. Tämä peli onkin ihan omassa genressään; vastaavaa ei ole mikään muu firma vielä luonut. Suosittelemme ehdottomasti kokeilemaan Rocket League -peliä, sillä se on halpa ja tarjoaa huomattavasti hupia. Peliin löytyy myös vedonlyönnistä kiinnostuneille paljon vaihtoehtoja.