Heroes of the Storm on Blizzardin tuotantoa, mutta päinvastoin kuin moni muu peli, se ei pohjaa mihinkään yhteen tarustoon. Pelistä löytyy nimittäin sankareita firman lähestulkoon jokaisesta hittipelistä. Peli julkaistiin alunperin vuonna 2015, ja se on nopeasti kasannut itselleen faneja – osaltaan kaikista entisistä peleistä ja osaltaan täysin uusia pelaajia, jotka ovat ihastuneet tähän MOBA-pelien uuteen tulokkaaseen. Kyseessä onkin eräänlainen Blizzardin All-Stars-peli, jossa varmasti riittää pelaamista ja nostalgiaa pelifirman pelien ystäville.

HEROES OF THE STORMIN PERUSIDEA

Pelissä on tuttuun MOBA-tapaan kaksi tiimiä; tässä tapauksessa kummassakin on viisi pelaaja. Pelaajat valitsevat itselleen yhden sankarin – joka ei tosin välttämättä ole sankari sanan varsinaisessa merkityksessä – ohjattavakseen tarkoituksenaan auttaa joukkueensa voittoon tuhoamalla vihollisen päämaja. Vaittavat sankarit vaihtelevat viikoittain, mikä pakottaa pelaajat omaksumaan erilaisia pelityylejä.

Peli toimii Blizzardin Battle.net järjestelmän kautta, ja sitä pääsee tällä hetkellä pelaamaan täysin ilmaiseksi. Maksamalla rahaa pelaaja saa erilaisia etuja, kuten esimerkiksi jonkin sankarin käyttöönsä pysyvästi. Tämä ei suoranaisesti kuitenkaan vaikuta pelin voimasuhteisiin.

Peliä voi pelata joko muita pelaajia tai tietokonetta vastaan. Pelaajan ei tarvitse kuulua mihinkään klaaniin tai valmiiseen tiimiin, sillä peli ja Battle.net hoitaa otteluiden luonnin automaattisesti. Rankkaus hoituu saman järjestelmän kautta automaattisesti, ja pelaaja voi halutessaan myös pelata pelejä, jotka eivät vaikuta rankkaukseen. Viime aikoina Blizzard on lisäksi järjestänyt virallisia turnauksia, ja varsinkin eSports on tässä tapauksessa noussut vahvasti esille.

HEROES OF THE STORM -VEDONLYÖNTI

Heroes of the Storm on tällä hetkellä keskittynyt enimmäkseen virallisiin kilpailuihin ja turnauksiin, joissa on välillä liikkeellä suuriakin palkintoja. Blizzard itse tarjoaa Heroes of the Storms -peliin useita turnauksia, joista pienemmissäkin saattaa olla useiden kymmenientuhansien eurojen palkintorahoja jaossa. Nämä jäävät kuitenkin joskus jalkoihin pelaajien itsensä järjestämien turnausten sekä nousevan eSports-alan suurtapahtumien miljoonapalkintojen edessä. Vedonlyönti Heroes of the Stormista lisää varmasti näiden tapahtumien mielenkiintoa, ja pienellä onnella voit päästä käsiksi suuriinkin potteihin.

Moni suuri vedonlyöntiyhtiö on nopeasti ottanut HotS-pelin valikoimaansa, ja varsinkin virallisiin turnauksiin löytyy useita erilaisia vaihtoehtoja vedonlyöntiä varten. Muitakin mahdollisuuksia on, kuten taas kerran erilaisten pienten ostosten kautta lyötävät vedot. Pääasiassa kannattaa kuitenkin keskittyä suurempien vetojen tekemiseen oikean rahan kanssa – varsinkin jos tietoa ja taitoa pelistä löytyy. Eri sivustot tarjoavat vedonlyöntiin myös erilaisia bonuksia. ESportsin kannalta nämä tarkoittavat bonuksia talletuksiin, ilmaisia vetoja ja varsinkin turnausten aikana jaettavia erikoistarjouksia.

YHTEENVETO

Heroes of the Storm vaikuttaa aluksi DotA-kloonilta, niin kuin varmasti moni muukin alan peli. Tämä ei suinkaan ole ihme, sillä alunperinhän koko ala on Blizzardin omaa käsialaa. Itse peli eroaa kuitenkin aika suuresti muista MOBA-peleistä, varsinkin otteluiden kestolta, ja käytännössä siitä huomaa, että taustalla on ollut todella ammattimainen tiimi peliä tekemässä.

Pelin grafiinen ja tekninen toteutus ovat huippuluokkaa. Kannattaa myös ottaa huomioon, että pelin sankarit, eli hahmot, ovat muista Blizzardin peleistä tuttuja. Näihin jo tutustuneella ja tottuneella ei siis ole tarvetta opetella koko peliä nollasta alkaen. Suosittelemme tutustumaan tähän ilmaiseen peliin, varsinkin jos eSports ja vedonlyönti kiinnostavat.