Ensimmäisen persoonan räiskintäpeleistä yksi kaikkien aikojen suosituimpia on Halo-sarja. Ei olekaan mikään ihme, että peli on edennyt jo viidenteen osaan asti, sillä se sisältää moninpelin lisäksi todella mukaansatempaavan taustatarinan houkuttelevalla yksinpelillä.

Peli on julkaistu sekä Xboxille että PC:lle, ja sen voi ostaa helposti Microsoftin omien kanavien kautta sekä digitaalisesti että suoraan kaupasta. Peli on yksi kaikkien aikojen parhaista räiskintäpeleistä ja varmasti suosituin scifi-peli ikinä. Guardians on sekä yksinpelinä että moninpelinä mahtava kokemus, jota ei ole syytä ohittaa olankohautuksella.

SCIFI-RÄISKINTÄÄ TUTULLA OTTEELLA

Mikäli olet pelannut aikaisempia Halo-pelejä, jatkaa Halo 5 samaa sarjaa, mutta yksinkertaisesti kauniimpana, suurempana ja parempana kuin koskaan ennen. Yksinpelissä seurataan tuttuun tapaan Master Sergeantin tekemisiä ja hiukan muitakin hahmoja. Maailmankaikkeutta pelastetaan taas kerran mahtavan ja kauniin taustatarinan turvin. Pääosassa pelissä on tämän jälkeen moninpeli, joka on tuttuun tapaan joko pelkkää räiskintää tai tiimin kanssa tehtävää yhteistyötä.

Pelisarja ei ole kauheasti ajan mukana muuttunut, mikä ei suinkaan tarkoita, että jokainen peli ei olisi edeltäjäänsä parempi. Halo 5 yltää tähän taas kerran, ja se on todellakin kokeilemisen arvoinen peli. Se on myös sarjan ainoa peli johon on luotu erilaisia toimintoja eSportsia silmällä pitäen. Tästä syystä Halo 5: Guardians myös sisältää huomattavan määrän erilaisia pelityyppejä, ja se onkin tässä mielessä monia muita eSports-pelejä monipuolisempi.

HALO 5 -VEDONLYÖNTI

Halo 5: Guardians nousi eSports-peliksi siinä vaiheessa, kun peliin lisättiin niin kutsuttu Halo Arena. Tämä Microsoftin ylläpitämä palvelu pitää huolen siitä, että pelissä pääsee oikein kunnolla kilpailemaan maailman parhaan Halo-pelaajan tittelistä. Peli sisältää niin monta eri pelityyppiä, että kaikkia mahdollisuuksia ei vielä ole edes kunnolla otettu käyttöön. ESports ja vedonlyönti peleistä onkin vasta nouseva viihdemuoto, ja Halo 5 tulee varmasti olemaan vahva osa sitä, kunhan vain pelin turnaukset lähtevät kunnolla kulkemaan. Totta kai jo nyt järjestettävissä turnauksissa ja tilaisuuksissa on tilaa ammattilaispelaajille.

Halo 5 -vedonlyönti on samaten hieman lapsenkengissä, eikä tarjonta ole vielä täysin materialisoitunut. Tämä on kuitenkin osaltaan hyvä asia – se näet tarkoittaa, että pelin tuntevalla vedonlyöjällä on nyt mahdollisuuksia tehdä mahtavia vetoja, ennen kuin vedonlyöntiyhtiöt saavat tilanteesta täydellisen otteen. Siirry suosittelemillemme vetosivustoille ja lunasta bonuksesi jo tänään. Kannattaa myös seurata fanien rakentamia sivustoja, sekä tietenkin tutustua tuttuun tapaan YouTuben tai Twitchin tarjoamiin videoihin pelistä ja Halo 5:n ammattipelaajista.

YHTEENVETO

Halo 5: Guardians on eittämättä sarjan paras osa, jonka saat ostettua halvalla Microsoftin palveluista, tai esimerkiksi suoraan Xboxin nettikaupasta. Peliin on lisätty tasaiseen tahtiin uutta sisältöä täysin ilmaiseksi, ja peliin on saatu muun muassa uusia karttoja sekä pelimuotoja. Runsaat päivitykset johtuvat osaltaan siitä, että kyseessä oli julkaisunsa aikoihin kaikkien aikojen nopeimmin myyvä Xbox-peli.

Halo 5 on myös voittanut huomattavan määrä eri pelialan palkintoja, ja se on tasaisesti kasvattanut näkyvyyttään erilaisissa eSports-tilaisuuksissa. Tässä on varmasti seuraava suuri peli elektronisen urheilun saralla, sillä Halo 5:llä on jo todella vankka joukko seuraajia ja pelaajia.