dota2 betting

Dota 2 on toiminnantäyteinen tietokonepeli, joka luokitellaan fantasia-aiheiseksi strategiapeliksi. Peli on todella suosittu sekä pelaajien että Dota 2 -vedonlyöjien keskuudessa. Kyseessä on yksi niistä esports-lajeista, joissa vedonlyöntipuoli on kasvanut todella suureksi.

Dota 2 kuuluu myös MOBA-genreen (Multiplayer Online Battle Arena), joten se on siinä suhteessa samaa kategoriaa Starcraftin ja League of Legendsin kaltaisten pelien kanssa. Kyseessä on reaaliajassa pelattava strategiapeli fantasiateemalla. Dotan taustalla on pelivalmistaja Valve Corporation, joka loi pelin jatko-osaksi yhdelle Warcraft III: The Frozen Thronen kartalle, jolla on sama nimi (Defence of the Ancients). Monen mielestä Dota 2 onkin Warcraft III:n ja Starcraftin lehtolapsi, joka sai syntyessään molempien parhaat ominaisuudet.

Dota 2 -vedonlyönti – lyö vetoa Dota 2:sta

Jos olet kiinnostunut Dota 2 -vedonlyönnistä, on sinun otettava huomioon muutamia seikkoja, jotta pelikokemuksesi olisi mahdollisimman onnistunut. Tässäkin vedonlyöntityypissä pätee vanha sääntö: hanki aina paljon tietoa pelikohteestasi. Tuntemalla Dota 2:n kiemurat muita paremmin kasvatat samalla voittomahdollisuuksiasi. Tässä muutamia hyviä vihjeitä, joihin kiinnittää huomiota ennen Dota 2 -vetojen lyömistä:

Kuinka aloittaa Dota 2 vedonlyönti

Lue pelin säännöT

Lue mielellään useampi kuin yksi Dota 2 -opas, jotta opit mahdollisimman paljon.

Tilastot

Lukemalla tarkemmin eri joukkueiden kehityksestä ja tutkimalla tilastoja saa hyvän kuvan siitä, kenen puolesta kannattaa lyödä vetoa.

Tiimityö

Ei kannata laittaa rahojaan sellaiselle joukkueelle, jolla on yksi tai kaksi tähtipelaajaa, mutta joukkuepeli ontuu.

Seuraa tapahtumia

Missä kunnossa joukkue on? Kuinka sen viimeiset ottelut ovat sujuneet? Kuinka joukkue on pärjännyt aiemmin juuri tätä vastustajaa vastaan? Onko joukkue muuttunut, tai onko se värvännyt kokonaan uusia pelaajia?

Pelaa altavastaajaa

Kun pelaat tietyn ottelun voittajaa, voit kasvattaa potentiaalista voittosummaasi panostamalla altavastaajalle. Jos vedonlyöntikohteena on kokonainen ottelusarja tai turnaus, ovat yllätykset huomattavasti harvinaisempia. Pidemmällä tähtäimellä suosikit nousevat yleensä voittajiksi.

Dota 2 -vedonlyönti – Dota 2 -kertoimet

Meidän paras Dota 2 -vedonlyöntivihjeemme on verrata kertoimia eri sivustojen välillä. Näin saat rahoillesi eniten vastinetta, kun vetosi osuu. Voit lyödä vetoa Dota 2:sta sekä ennen ottelua että sen aikana (livenä). Live-vedonlyönti voi olla hyvä idea, jos olet hieman epävarma voimasuhteista tai joukkueiden päivän kunnosta. Livenä näet nopeasti, miten ottelu alkaa edetä, ja voit tarttua hyviin kertoimiin reaaliajassa.

Dota 2 -vedonlyöntivihjeet

Dota 2 -vedonlyönnistä kiinnostuneet panostavat tavallisesti suoraan sille joukkueelle, jonka uskovat voittavan tietyn ottelun. Se ei silti suinkaan ole ainoa vetotyyppi tässä esports-pelissä. Voit lyödä vetoa muun muassa näistä kohteista:

  • Kumpi joukkue voittaa ottelun
  • Kumpi joukkue voittaa koko turnauksen
  • Kumpi joukkue tappaa Roshanin ensin
  • Tappojen määrä muodossa yli/alle

Myös live-vedonlyönnistä on tullut Dota 2:n parissa suosittua, eikä se ole ihme. Live-pelaaminen sopii erinomaisesti nimenomaan Dota 2:een, joka tarjoaa intensiivistä, vauhdikasta ja jännittävää menoa koko ottelun ajan.

Suurten Dota 2 -turnausten, kuten Dota 2 International 2020:n, voittajajoukkueita odottaa uskomaton palkintopotti. Joukkueen pelaajat voivat pitää halutessaan pitkän loman, sillä mainitun turnauksen ykköspalkinto on peräti 30 miljoonan dollaria (noin 26,5 miljoonaa euroa). Dota 2 -vedonlyönnissä ei jaeta ihan samanlaisia summia, mutta se ei tarkoita, etteikö kunnon tienesteille voisi päästä myös lyömällä pelistä vetoa.

Dota 2 -vedonlyönti – pelin kulku

Paras tapa oppia pelaamaan Dota 2:ta on yksinkertaisesti aloittaa pelaaminen, sillä pelaamalla oppii tärkeimmät asiat helpoiten. On kuitenkin paikallaan selvittää ensin hieman, mistä pelissä on kyse. Siksi kirjoitimme avuksesi alla olevan yhteenvedon Dota 2 -pelin kulusta:

Kun pelaat Dota 2:ta, kuulut yhteen kahdesta kartalla taistelevasta joukkueesta. Ne ovat nimeltään Radiance (hyvikset) ja Dire (pahikset). Joka otteluun osallistuu molemmista joukkueista viisi pelaajaa, ja joukkueet aloittavat kartan omalta puoleltaan. Tavoitteena on vallata vastustajan Ancient eli päätukikohta. Pelissä on erilaisia riimuja, joiden avulla voi vahvistaa pelihahmojen ominaisuuksia. Nämä ominaisuudet ovat vahvuus, liikkuvuus ja älykkyys. Kaikki pelaajat voivat kantaa mukanaan kuutta tavaraa, joilla vahvistaa itseään. Yhteensä tavaroita on Dota 2:ssa 123, ja niiden valitseminen on erittäin tärkeää. Joskus esineet voivat ratkaista jopa sen, kumpi joukkueista selviytyy taistelusta lopulta voittajana.

Pelin aikana vahvistetaan omaa joukkuetta eri tavoilla, jotta tiimi pääsee tavoitteeseensa: valtaamaan vastustajan Ancientin. Onnistuminen vaatii vastustajan sotilaiden voittamista. Molemmilta puolilta lähetetään uusia sotureita 30 sekunnin välein. Sotilaat ovat tietokoneohjattuja hahmoja, joita kutsutaan nimillä Creeps ja Minions. Sinun avullasi nämä sotilaat voivat raivata tiensä vastustajan tukikohtaan, mutta se vaati sitä, että onnistut tappamaan vastustajan sotajoukot.

Dota 2 -vedonlyöntiopas

On tärkeää ymmärtää muutamia asioita, jotta tajuat Dota 2:n toiminnan kokonaisuudessaan ja parannat voittomahdollisuuksiasi pelatessasi tai lyödessäsi Dota 2 -vetoja. Niihin kuuluvat muun muassa kartta, tukikohdat, ”lanet” ja sankarit. Dota 2 on todella monimutkainen peli, johon voi syventyä loputtomasti, mutta sen pelaaminen ei silti ole vaikeaa. Oppimisprosessia helpottaaksemme olemme poimineet muutamia tärkeimpiä asioita aloittelijoita varten ja listanneet ne alle.

Kartta

Dota 2:ta pelataan kartalla, joka pysyy samana joka ottelussa. Se tarkoittaa, että voittomahdollisuutesi kasvavat huomattavasti, jos opettelet kartan metkut ulkoa. Näet pienen yleiskuvan kartasta sankarisi kuvan vierestä, ja tältä minikartalta näet nopeasti, missä joukkuetoverisi liikkuvat. Kartta paljastaa myös, ovatko vastustajat raivanneet tiensä teidän alueellenne.

Tukikohdat

Molemmille joukkueille annetaan pelin alussa tukikohta sen mukaan, pelaavatko ne Radiancella vai Dirella. Radiancen tukikohta on kartan alaosassa, Diren yläosassa. Pelin voittamiseen vaaditaan vastustajan tukikohdan murskaamista.

Lanet

Kartalta löytyy erilaisia polkuja, joilla voi kulkea vapaasti, mutta pelissä käytetään myös niin sanottuja laneja. Näitä teitä käyttävät Minionit ja Creepit. Laneilta löytyy myös ”towereita” eli torneja. Niiden tehtävänä on suojata tukikohtia, ja ne hyökkäävät kimppuusi, mikäli erehdyt liian lähelle. Molemmilla tukikohdilla on suojanaan kolme tornia, eikä tukikohdan valtaaminen onnistu millään, jos sitä suojaavat tornit ovat edelleen toiminnassa.

Sankarit

Päästäksesi Dota 2 -pelin alkuun sinun on ensin valittava itsellesi sankari. Valinnanvaraa riittää, sillä sankareita on melkoisesti, mutta monilla niistä on hyvin samankaltaisia ominaisuuksia. Joukkuepeli on tässäkin kohtaa tärkeää. Joukkueen valitsemat sankarit saattavat ratkaista koko pelin, sillä sankareiden olisi tuettava toisiaan mahdollisimman hyvin taistelukentällä. Myös vastustajajoukkueen valinnat on otettava huomioon ja valittava itse sellaisia sankareita, jotka sopivat hyvin haastamaan toisen joukkueen sankarit. Joukkueille saatetaan myös antaa mahdollisuus estää vastustajaa valitsemasta tiettyjä sankareita.

Sankarit on jaettu eri kategoroihin ominaisuuksiensa mukaan. Eri sankareilla on ottelussa eri tehtävä. Esimerkiksi Support-sankarit toimivat tukijoukkueina, joiden tehtävänä on auttaa muita sankareita etenemään.

Kulta

Raha on Dota 2:ssa tärkeässä roolissa. Kultaa tarvitaan siihen, että pelaajat saavat ostettua esineitä. Esineet puolestaan auttavat vahvistamaan sankareita ja tekemään heistä vaikeampia tappaa.

Pelissä on useita tapoja tienata kultaa. Se onnistuu muun muassa tappamalla vastustajan Creepejä.

UKK – kysymyksiä ja vastauksia pelistä Dota 2

KUINKA VOIN ALOITTAA VEDONLYÖNNIN ESPORTS-LAJEISTA, KUTEN DOTA 2:STA?

Paras tapa esports-vedonlyönnin aloittamiseen on avata pelitili jollekin luotettavalla vedonlyöntisivustolle, joka tarjoaa vetokohteita esports-lajeihin.

VOINKO LYÖDÄ VETOA ESPORTSISTA LIVENÄ?

Kyllä, live-vedonlyönti yleistyy esportsissa jatkuvasti.

MIKÄ ON ALLIANCE DOTA 2?

Alliance Dota 2 on ruotslainen esports-organisaatio, jonka talliin mahtuu useita joukkueita. Ne kilpailevat muun muassa peleissä Dota 2, Fortnite ja League of Legends.

DOTA 2 JA SPONSOROIDUT TURNAUKSET

Kun peli julkaistiin vuonna 2013 siivitettiin sen suosiota erilaisilla Valven järjestämillä sponsoroiduilla turnauksilla. Kyse ei ollut mistään netti-ilmiöstä, vaan tapahtumat olivat suorastaan massiivisia. Sama trendi on jatkunut tämänkin jälkeen; ilmiö on siirtynyt sponsoroiduista tapahtumista täysin pelaajien itsensä järjestämiin turnauksiin ja vielä suurempiin tapahtumiin.

Tapahtumat ovat lyöneet itsensä läpi laajemminkin, ja kiitos netin erilaisten palveluiden tapahtumia striimataan nykyään suorana jopa kymmenille miljoonille katsojille. Ne siis vetävät vertoja suurillekin urheilutapahtumille. Täten ei ole mikään ihme, että vedonlyöntisivustot ovat alkaneet tarjota kertoimia ja vetoja kaikkiin normaalia hiukankin suurempiin tapahtumiin.

YHTEENVETO

DotA 2 eli Defense of the Ancients on suosittu MOBA-peli, joka monen muun suositun moninpelin tapaan juontaa juurensa pelaajien itsensä peruspeliin tekemiin muutoksiin. Pelin ensimmäinen versio, eli pelkkä DotA, tuli markkinoille vuonna 2003 modina Blizzardin suositulle Warcraft 3 -pelille. Nykyinen DotA 2 juontaa juurensa tästä pelistä, mutta on kuitenkin tehty Valven toimesta täysin omalla tekniikalla. Peli on kuitenkin edelleen täysin ilmainen, mikä selittääkin osaltaan pelin todella suuren suosion.DotA 2 on ehkä kaikkien aikojen suosituin MOBA-peli.

Vaikka saattaakin vaikuttaa siltä, että se on noussut suosioon nopeasti, on totuus toisenlainen. Peli on ollut tavallaan kehitteillä jo vuosikymmenen ajan, ja sen kehitys perustuu nimenomaan pelaajien omaan aktiivisuuteen sekä omalla ajalla ja rahalla tehtyihin investointeihin. Suosiota ei siis ole ostettu mainoskampanjoilla, vaan se kumpuaa siitä yksinkertaisesta tosiasiasta, että kyseessä on erinomainen peli. Voit itse ladata sen ilmaiseksi Steamistä ja kokeilla. Vetoa pelistä pääset puolestaan lyömään monella suositulla vedonlyöntisivustolla.

Moni sivusto tarjoaa uusille pelaajille ilmaisia vetoja, tai esimerkiksi sadan tai kahdensadan prosentin bonuksia tehdyille talletuksille. Ennen vetojen asettamista on kuitenkin syytä tutustua peliin tarkemmin, lukaista muutamaa DotA 2 -blogia tai katsoa asiaankuuluvia videoita YouTubesta.