call of duty betting

Call of Duty (joka lyhennettään “CoD”) on Infinity Wardin, Treyarchin ja Sledgehammerin kehittämä tietokonepelisarja. Peli julkaistiin ensi kertaa vuonna 2003, ja siitä on sen jälkeen tehty lukuisia uusia versioita (esimerkiksi Call of Duty Modern Warfare) sekä jatko-osia. Call of Duty on yksi kaikkien aikojen pelatuimmista toimintapeleistä, ja se on kasvattanut suosiotaan viime vuosina erityisesti siksi, että siihen on alettu järjestää turnauksia.

Call of Dutyssä pelaaja ottaa sotilaan roolin, jolla on pelin versiosta riippuen hieman erilaisia tehtäviä. Myös aseet ja pelinäyttämö vaihtelevat pelistä toiseen. Juuri nyt suosioon on noussut Call of Duty Warzone, joka luotiin haastamaan muita suosittuja ”Battle Royale”-pelejä, kuten Fortnitea.

Call of Duty -vedonlyönti – Lyö vetoa Call of Dutysta

Call of Duty on esports-laji, joka ei ole suosittu ainoastaan pelaajien keskuudessa. Myös monet vedonlyöjät ovat ottaneet CoD:n omakseen. Vedonlyönti Call of Dutysta onnistuu niin yksittäisissä otteluissa kuin kokonaisissa turnauksissakin.

Tavallisimpiin Call of Duty – ja Call of Duty Warzone -vedonlyöntitapoihin kuuluvat muun muassa seuraavat:

 • Otteluveto Otteluvedossa panostat yksinkertaisesti sille pelaajalle tai joukkueelle, jonka uskot voittavan ottelun.
 • Yli/alle Tässä kohteessa lyöt vetoa siitä, kuinka monta kierrosta ottelun päättyminen ja voittajan selvittäminen vaatii.
 • TasoitusvetoAivan kuten tasoitusvedoissa yleensäkin, myös CoD-tasoitusvedoissa yhdelle joukkueelle on annettu hieman etumatkaa, jotta ottelusta tulisi jännittävämpi.
 • First moveCall of Duty -vedonlyöntimuoto, jossa veikkaat ensimmäistä haavoittunutta.

Call of Duty -vedonlyönti – Call of Duty -kertoimet

Call of Duty Suomi löytyy useimpien niiden vedonlyöntisivustojen listoilta, jotka tarjoavat kohteita esports-vedonlyöntiin. Turnauksia järjestetään ympäri maailman, ja kertoimien asettamisesta vastaavat kaikkien muiden urheilulajien tapaan kertoimenlaskijat. He tuntevat omat lajinsa yleensä läpikotaisin.

Paras tapa löytää parhaat kertoimet Call of Duty -vedonlyöntiin on verrata kertoimia eri sivustojen välillä. Voittomahdollisuuksiaan vedonlyönnissä voi parantaa lukemalla oppaita ja opiskelemalla CoD:n kiemuroita ahkerasti.

Call of Duty -vedonlyönti – Kuinka Call of Dutya pelataan?

Call of Duty kuuluu FPS-pelien  (“First Person Shooter”)  kategoriaan. Pelihahmosi on sotilas, jota ohjastat ensimmäisen persoonan näkökulmasta. CoD on saatavilla sekä yksinpelinä että moninpelinä. Esportsin osalta moninpeli on se tärkeämpi, sillä siihen järjestetään vuosittain monenlaisia eri liigoja ja turnauksia.

Kaikkien Call of Dutyn eri versioiden pelaaminen onnistuu ongelmitta lähes kaikilla laitteilla. Peleihin kuuluvat esimerkiksi Call of Duty 1, 2, 3, Call of Duty World at War, Call of Duty Modern Warfare -sarja sekä Call of Duty Warzone. Mahdollisia pelialustoja ovat puolestaan Windows, OS X, Nintendo DS, Nintendo Gamecube, Nokia N-Gage, Playstation 2, Playstation 3, Playstation 4, PlayStation Portable, Playstation Vita, Wii, Wii U, Xbox, Xbox 360, Xbox One, IOS, Android ja Blackberry.

Call of Duty -vedonlyöntiopas

Nyt kun tiedämme, miten peliä pelataan, on paikallaan tutustua muutamiin Call of Duty -vihjeisiin. Jos olet aloittelija, voivat seuraavat Call of Duty -vinkit antaa sinulle uskomattoman tärkeän alkusysäyksen, kun kehityt CoD-pelaajana.

Kuinka kehittyä CoD:in pelaamisessa

Tunne heikkoutesi

Opi tuntemaan vahvuutesi ja heikkoutesi. Kaikilla pelaajilla on vahvuutensa ja heikkoutensa. Call of Duty tarjoaa monia erilaisia työkaluja, joilla näitä heikkouksia voi peittää. Jos huomaat, että kohtaloksesi koituu usein tarkka-ampujan luoti, voit aktivoida apukeinon (perk), joka tekee sinut näkymättömäksi tutkassa. Voit myös käyttää luodinkestävää liiviä, tähtäimenvakautinta, kranaattisuojaa ja paljon muuta. Summa summarum: jos tunnet heikkoutesi ja vahvuutesi, on oikeiden apukeinojen valitseminen eri tilanteeseen huomattavasti helpompaa.

Tutki taisteluitasi

Ota selvää siitä, mikä meni pieleen. Kuollessasi pääset katsomaan pienen pätkän kuolinhetkestäsi vastustajan näkökulmasta (killcam). Jos opiskelet näitä viimeisiä hetkiäsi pelistä toiseen, voit selvittää, mikä meni pieleen, ja toimia tulevaisuudessa eri tavalla. Killcam tarjoaa myös hyvän mahdollisuuden opiskella vastustajien tekniikkaa.

Opettele kartat

Opi löytämään tiesi kartalla. Yksi avainasioista Call of Dutyssä menestymiseen on oppia kartat ulkoa. Näin voit välttää astumasta ansaan tai joutumasta tilanteeseen, josta voi olla vaikea päästä ulos.

Call of Duty -pelit järjestyksessä

Call of Dutyn ensimmäiset versiot sijoittuivat toiseen maailmansotaan, mutta jatko-osissa – esimerkiksi Call of Duty Modern Warfare -sarjassa – pelaajat pääsevät sotimaan myös nykyajassa ja tulevaisuudessa. Kuten sanottua, CoD:stä on olemassa monia eri versioita. Alta löydät CoD-pelien listan julkaisujärjestyksessä:

 1. Call of Duty
 2. Call of Duty 2
 3. Call of Duty 3
 4. Call of Duty: World at War
 5. Call of Duty: WWII
 6. Call of Duty: Black Ops
 7. Call of Duty: Black Ops II
 8. Call of Duty: Modern Warfare
 9. Call of Duty: Modern Warfare 2
 10. Call of Duty: Modern Warfare 3
 11. Call of Duty: Modern Warfare 4

Hyvä tietää Call of Dutysta

Jos olet uusi Call of Duty -pelaaja, tulet taatusti törmäämään moniin tuntemattomiin termeihin. Helpottaaksemme ensimmäisiä askeleitasi pelin parissa, olemme kirjoittaneet muutamia näistä termeistä auki alla:

Call of Duty -skinit

Call of Duty -skinit ovat kosmeettisia muotoksia pelihahmoihin. Niitä voi ostaa rahalla erityisistä nettikaupoista, mutta skinejä jaetaan myös ilmaiseksi tasonnousujen yhteydessä. Kaikki Call of Duty -skinit eivät ole yhtä arvokkaita, vaan jotkut niistä ovat pelaajien keskuudessa huomattavasti halutumpia. Ne ovat usein hankalasti löydettäviä tai erityisiä ”limited edition”-skinejä.

Call of Duty -tasot

Pelaaja voi kerätä CoD:ssa kokemuspisteitä, jotka lyhennetään muotoon XP. Näiden XP-pisteiden kerääminen auttaa Call of Dutyn ranking-tasoilla nousemisessa. Mitä parempi rankingisi on, sitä enemmän toimintoja, aseita ja niin edespäin käytössäsi on.

UKK – Kysymyksiä ja vastauksia Call of Dutysta

MIKÄ ON CALL OF DUTY?

Call of Duty on esports-kategoriaan kuuluva nettipeli, jota voidaan pelata yksin- tai moninpelinä.

MISTÄ VOIN OSTAA CALL OF DUTYN?

Call of Dutyn lataaminen netistä on helpoin tapa. Maksa vain siitä pelin versiosta, jonka haluat, ja lataa se sitten omalle laitteellesi.

MILLOIN CALL OF DUTYN MM-KISAT PELATAAN?

Call of Dutyn MM-kisat järjestetään vuosittain elokuussa.

KUINKA VOIN TULLA HYVÄKSI COD-VEDONLYÖJÄKSI?

Lukemalla oppaita, katsomalla otteluita live-streamilta ja pelaamalla itse.

CALL OF DUTYN PERUSIDEA

Peliä voi pelata yksinpelinä, joka tarjoaa palkitun ja loppuun asti viimeistellyn tarinan. Pelin todellinen suola on kuitenkin sen moninpeli. Vaihtoehtoja moninpelaamiseen on monia. Suosituin näistä on eittämättä pelimoodi, jossa tarkoituksena on valloittaa eri kohteita kartalta. Kekseliäämpiäkin pelimuotoja riittää, eikä niissä aina tarvitse taistella muita pelaajia vastaan. Eräs suosituimmista näistä on zombeja vastaan taisteleminen, ja vaihtoehtoisesti myös yksinpeli voidaan käydä tiimipelinä. Call of Duty: Advanced Warfare on saatavilla melkeinoä kaikille laitteille perus PC:stä Xboxiin ja Playstationiin.

Call of Duty: Advanced Warfare ei suinkaan ole vain yhden muotin peli, sillä pelaamisen mukaan pelaaja ansaitsee pisteitä, joita voi käyttää oman hahmonsa kehittämiseen. Esimerkiksi erilaisia aseita ja kykyjä pääsee ostamaan ja avaamaan pelaamisen myötä varsin vapaasti. ESports-turnauksissa kyvyt usein nollataan, tai sitten pelaajille annetaan tietty määrä pisteitä aina turnauksen tai pelin alussa, jotta hän voi tehdä hahmosta mieleisensä. Tiimipelaaminen on erittäin tärkeää, sillä eri kyvyt auttavat taktikoimaan tiimistä ja muista hahmoista mahdollisimman vahvoja.

YHTEENVETO

Call of Duty ei suotta ole yksi kaikkien aikojen suosituimmista pelisarjoista. Siinä riittää pelattavaa vuosiksi pelkän huvin vuoksi, mutta mikäli aikoo siirtyä eSportsin suomille rahakkaimmille laitumille, aukeaa silmien eteen täysin uusi ja kehittyvä maailma. Call of Duty nettipelaamiseen suosion saavutti ensimmäisenä Advanced Warfare joka julkaistiin vuonna 2014 ja se on edelleen yksi suosituimmista FPS-peleistä. Koko sarjassa pelejä on jo toistakymmentä, ja tämä takaa sen, että tähänkin peliin on varmasti aina miljoonia pelaajia linjoilla. Peli sijoittuu lähitulevaisuuteen, ja sitä voi pelata joko deathmatch-tilassa tai tiiminä erilaisilla tavoitteella.

Peliin löytyy koko maailmaan kattavia liigoja, pienempiä kansallisia kisoja sekä erilaisia pelaajien järjestämiä turnauksia. Kilpailu on kovaa mutta myös palkitsevaa, sillä palkintopotit liikkuvat jopa miljoonissa. Ei siis ole mikään ihme, että suosituista kisoista lyödään vetoja huimilla summilla. Etsi itsellesi listoiltamme sopiva vedonlyöntisivusto niin pääset helposti nostamaan pelien jännitystä aivan uudelle tasolle.