• Dates: 28 tammikuun, 2023 - 28 tammikuun, 2023

DreamHack on alunperin ruotsalainen esports-kilpailu, mutta nykyään turnauksia järjestetään ympäri maailman. Niihin voi osallistua Ruotsin ohella esimerkiksi Venäjällä, Saksassa, Romaniassa tai Espanjassa. Counter-Strike kerää tässä turnauksessa aina suurimman huomion. DreamHack ei keskity ainoastaan turnauksiin, vaan myös LAN-tapahtumat kuuluvat asiaan. Niitä järjestetään vuosittain Jönköpingissä kaksi – yksi kesällä, toinen talvella.

Dreamhack ei ole mikään yksittäinen turnaus, vaan kyseessä on itse asiassa elektronisen alan tapahtuma, jossa tapahtuu vähän kaikenlaista. Viime aikoina pääaiheiseksi huviksi ovat nousseet erilaiset eSports-tapahtumat, jotka tietenkin pelataan LAN-yhteyden kautta. Sen sijaan että tapahtumissa pelattaisiin vain yhtä ainoaa peliä, kuten monessa muussa turnauksessa, Dreamhackissä on aina monta eri peliä pelattavana. Tapahtumia on monta vuodessa, joten tavallaan eri pelien turnaukset kestävät koko vuoden. Dreamhackiä voisikin pitää jopa erillisenä liigana yksittäisen turnauksen sijaan.

Vuonna 2016 tapahtumat järjestetään ympäri Pohjois-Amerikkaa, ja lukuisia muita tapahtumia myös Euroopassa. Suomalaispelaajille lähin näistä pidetään Ruotsin Jönköpingissä. Pelaamisen lisäksi luvassa on cosplaytä, esittelyjä, LANeja, musiikkia ja esiintyjiä. Varsinainen festivaali siis.

VOITTOPOTIT JA MUUTA KIVAA

Koska Dreamhack-turnauspelejä on useita erilaisia ja tapahtumia järjestetään useita vuodessa, eivät kilpailujen potit yllä aivan samoihin lukemiin kuin muissa esittelemissämme turnauksissa. Ne ovat silti kuitenkin varsin korkeaa tasoa, tähän astisen ennätyksen ollessa jo puoli miljoonaa dollaria All Stars -pelaajille. Keskimäärin kymmenissä- ja sadoissatuhansissa liikkuvat potit ovat nekin aika maukkaita eSportsin alalla.

Pelejä riittää kaikille, sillä mukana ovat suosituimmista genreistä FPS-, RTS- ja MOBA-pelit, sekä monta muuta kategoriaa, kuten korttipelit ja taistelu- tai tappelupelit. Jokaiselle jotakin, siis. Dreamhack on muutenkin kaiken kattava tapahtuma, jossa kävijämäärät ovat satumaisen korkeita. Yksittäisissä tapahtumissa saattaa olla jopa 50 000 kävijää. Alun muutaman sadan kävijämääristä on siis noustu kymmeniintuhansiin per tapahtuma.

YHTEENVETO

Dreamhack on peli- ja tietokonealan tapahtuma joka vetää jatkuvasti suurempia massoja kävijöitä. Pelkästään maailman suurimman LAN-tapahtuman titteli houkuttaa pelaajia ympäri maailman. ESports-kisat ovat vain osa tämän usealla mantereella ja useassa kaupungissa järjestettävän tapahtuman tarjonnasta, ja kaikkien videopeleistä ja teknologiasta kiinnostuneiden tulisi ainakin kerran käydä tutustumassa Dreamhackii