Kirjoittanut aborg
eSports Nyheter

Koska yhä useampi valtavirran media kattaa videopelien maailman nykyään, olet epäilemättä kuullut ainakin tämän lauseen. Mutta jos mietit mitä esports on, meillä on selkäsi.

Pohjimmiltaan esports on yhteinen termi, jota käytetään kuvaamaan kilpailukykyistä pelaamista ammattitasolla, ja huippu-esport-pelaajat ovat usein maailman parhaita omassa pelissään. Kilpailukykyinen pelaaminen ei ole millään tavalla uusi käsite, mutta ajatus ammattimaisista videopelien pelaajista, jotka ansaitsevat elantonsa perinteisen urheilun kaltaisessa kilpailussa, on ainakin länsimaissa. Jos olet täysin aloittelija esportin maailmassa, autamme sinua vastaamaan kysymykseen: Mikä on esports?

Varmista tämän teoksen yhteydessä, että tarkistat kaikki parhaat esport-pelit vuonna 2020.

Mikä on esports?

Esports on yksinkertaisesti sanottuna kilpailukykyinen pelaaminen. Se on joukko ihmisiä, jotka pelaavat pelejä toisiaan vastaan ​​ammattitasolla ja voittavat säännöllisesti valtavia summia palkintoina. Nämä esport-pelaajat ovat sopineet pelaavansa useissa erilaisissa järjestöissä, aivan kuten jalkapallo- tai koripallopelaaja olisi. Nämä joukkueet harjoittavat ja kilpailevat pelissään samalla tavalla kuin jalkapalloilija tai muu urheilija. Pelaamastaan ​​pelistä riippuen – ampujista kuten Counter-Strike: Global Offensive esports ja Call of Duty esports moniin muihin tyylilajeihin, kuten urheilunimikkeisiin ja battle royale -peleihin – järjestetään vuosittain useita turnauksia ja tapahtumia satojen tuhansia dollareita palkintoina nappuloista, joskus jopa miljoonia.

Jokaisella kilpailevalla esportsorganisaatiolla on usein joukko joukkueita useissa peleissä. Yksi esimerkki on Fnatic; Perustettu vuonna 2004, kirjoittaessaan heillä on joukkueita kymmenessä eri pelissä, mukaan lukien Fortnite esports, League of Legends esports ja PUBG Mobile esports. Muita esimerkkejä huippuorganisaatioista ovat G2 esports, Team SoloMid, Team Liquid ja niin monet muut.

Kuinka pelistä tulee esportti?

Kaikista moninpeleistä voi tulla esport, vaikka melkein kaikki tällä hetkellä suurimmat pelit, kuten Dota 2 -esportit ja Overwatch-esportit, vain asettavat ennen kaikkea viihdyttävän pelin. Kilpailukohtaus kehittyy ajan myötä sekä pelinkehittäjien että yhteisön tuen ansiosta.

On kaksi elementtiä, joilla on ratkaiseva rooli pelin menestymisen edistämisessä esporttina; nautittavuus ja tasapaino. Ensimmäinen on yksinkertainen, koska jos peliä ei ole hauska pelata, sitä ei ole miellyttävää katsella ja pelaajat menettävät kiinnostuksensa nopeasti. Toisaalta tasapaino on avainasemassa, koska muuten peli muuttuu mielenkiintoiseksi. Esimerkiksi, jos yksi ase oli suorastaan ​​parempi kuin kaikki muut Counter-Strike -ohjelmassa, kukaan ei käyttäisi mitään muuta ja jokainen ottelu olisi uskomattoman toistuva. Yksi esimerkki melkein täydellisestä kokemuksesta tasapainon suhteen on Rocket League esports. Kaikki ovat samanlaisilla pelikentillä kuin auto, jolla on joka tapauksessa merkityksetön vaikutus pelattavuuteen – tuloksena on korkea taitokatto ja konsepti on uusien tulokkaiden käytettävissä, koska se on yksinkertaisesti jalkapalloa lentävien autojen kanssa.

Kuinka aloittaa esporttien katselu

Esport-tapahtumien virittämiseen ei ole kattavaa ratkaisua, mutta valtava enemmistö lähetetään Twitchissä. Löydettävien tapahtumien löytämiseksi Esports-kalenteri on kätevä resurssi, joka listaa useimmat esports-alan suurempien pelien tapahtumat. Melkein kaikki yksittäiset esporttapahtumat lähetetään suorana suorana lähetyksenä, olipa kyseessä sitten suurin vuosittainen kilpailu tai alueellinen karsinta liigalle.

Samankaltaiset Artikkelit