Miksi e-urheilun järjestäminen kouluissa on hyödyllistä?

Esports ei katoa lähiaikoina. Sekä katsojaurheiluna että yrityksenä. Lukioissa ja korkeakouluissa. Eikä vähäisessä määrin. Kilpaileva pelaaminen on kasvanut useiden miljardien dollarien alaksi, jonka odotetaan kasvavan edelleen nopeasti. Samoin e-urheilun suosio kouluissa kasvaa jatkuvasti.

Yli 1500 koulua on jäseniä High School Esports Leaguessa (HSEL), joka on yksi useista sellaisista liigoista. Kouluissa e-urheilua tukevien liigojen määrä noin kaksinkertaistui vuosina 2018–2019. National Federation of State High School Associations (NFHS), useimpien lukiourheilulajien ja -toimintojen sääntelyelin Yhdysvalloissa, on myöntänyt PlayVS:lle eksklusiivisen sopimuksen.

Esportsista on tulossa valtavirtaa luokkahuoneissa. Monet väittävät, että se on jo vakiinnuttanut asemansa suosituna koulun ulkopuolisena harrastuksena, ja jotkut ihmiset ovat loukkaantuneita siitä, että digitaalista ajanvietettä pidetään urheiluna. (Katso artikkelistamme Onko esports urheilua lisätietoja näistä keskusteluista.) Tarkastellaan joitain, miksi esportista luokkahuoneissa voi olla hyötyä.

Esportsin koulutusedut

Kouluttajat tietävät hyvin, että koulun ulkopuoliseen toimintaan osallistuminen parantaa oppilaiden suoritusta. Sillä ei ole väliä mitä teet, eikä sillä ole väliä, onko kyseessä komediaklubi vai softball-joukkue – elokuvien ystävien tai insinöörien harrastajien kokoontuminen. Tutkimusten mukaan opetuksen ulkopuoliseen toimintaan osallistuvat opiskelijat ovat tehokkaampia monin eri tavoin.

  1. Esports in Schools auttaa useampia oppilaita menestymään

Videopelit ovat teinien pakkomielle. Pew Research Centerin mukaan vuonna 2018 97 prosenttia teinipojista ja 83 prosenttia teini-ikäisistä tytöistä pelasi videopelejä. Jotkut näistä teini-ikäisistä osallistuvat koulun tukemiin koulun ulkopuolisiin aktiviteetteihin, kuten yleisurheiluun ja kerhoihin. Toisaalta monet eivät ole. Ottamalla e-urheilun koulun ulkopuoliseksi toiminnaksi koulut voivat tavoittaa muutoin kouluyhteisöstä eristettyjä oppilaita. Koulujen esports voi auttaa näitä nuoria irtautumaan digitaalisen pelaamisen eristyneisyydestä ja pääsemään koulun tietokonelaboratorion tai kirjaston yhteiseen ympäristöön. Nämä aiemmin kiinnostumattomat opiskelijat liittyvät nyt kiinnostuneempien luokkatovereidensa joukkoon, jotka ovat taipuvaisempia osallistumaan luokkaan. On todennäköisempää, että valmistut, ja korkea-asteen koulutuksen toiveet ovat yleisempiä.

  1. Opiskelijat ja yhteisö hyötyvät osallisuudesta

Pelaaminen voi olla yksinäistä toimintaa, ja siitä tulee sosiaalinen kokemus, kun oppilaat voivat liittyä koulun e-urheilujoukkueeseen. Intohimoiset pelaajat, joilla ei ole pääsyä koulun e-urheiluseuraan, voivat tuntea olevansa syrjäytyneet perinteisestä koulun sosiaalisesta elämästä. Järjestäytynyt e-urheilu tuo nämä lapset joukkoon, ja se voi auttaa oppilaita tulemaan kouluyhteisönsä arvostetuiksi jäseniksi.

  1. Oppilaat saavat arvokkaita taitoja osallistuessaan e-urheiluun koulussa.

On sanomattakin selvää, että joukkueurheilu opettaa elintärkeitä kykyjä. Tästä syystä monet vanhemmat rohkaisevat lapsiaan liittymään joukkuelajiin. Luokkahuoneen lisäksi joukkueurheilu tarjoaa paikan elintärkeiden käsitteiden ja elämäntaitojen välittämiseen. Jokainen typerys voi hyötyä joukkueen osana opituista ja hiottuista kyvyistä, eikä Esports ole erilainen.

  1. Esports in the Classroom Edistää STEM-oppimista

Esports ja STEM liittyvät erottamattomasti toisiinsa, ja pelaamiseen kiinnostuneet opiskelijat vetoavat usein laajempaan teknologiseen ekologiaan. Sekä lukion että korkeakoulutason sponsoreiden mukaan monet heidän e-urheilun osallistujista ovat kiinnostuneita tieteistä, teknologiasta, tekniikasta ja matematiikasta.

  1. Esports in Schools avaa lisää korkeakoulu- ja uravaihtoehtoja

Tiedämme, että aktiivisesti mukana olevat lapset hakeutuvat todennäköisemmin jatkokoulutukseen. Erityisesti esports tarjoaa lapsille tämän edun lisäksi enemmän mahdollisuuksia seuraaviin elämänvaiheisiin.