• Dates: 8 joulukuun, 2023 - 8 joulukuun, 2023

The International on esportsin Dota 2 -turnaus, joka tunnetaan valtavista palkintorahoistaan. Turnauksen järjestää pelivalmistaja Valve. Ensimmäinen turnaus pelattiin vuonna 2011, ja nyt voittopotista kisaillaan säännöllisesti kerran vodessa. Mukaan pääsee 18 joukkuetta, eivätkä suomalaistiimit ole ainakaan vielä tähän päivään mennessä yltäneet voittoon asti. Voittajat kuittaavat tavallisesti urakastaan jopa 3 miljoonaa euroa. Seuraava mahdollisuus on luvassa vuonna 2020 tai 2021 riippuen hieman siitä, miten tilanne maailmassa kehittyy. Turnaus pidetään ensi kertaa Ruotsissa, joten matka ei ole pitkä suomalaispelaajillekaan. Tavallisesti turnausta voi seurata Twitchin kautta.

DOTA 2 international 2020


Turnaus oli tarkoitus järjestää ensimmäistä kertaa Tukholmassa, Ruotsissa vuonna 2020, mutta ottaen huomioon vallitsevat olosuhteet maailmassa, turnaus lykätään vuoteen 2021. Yleensä voit seurata turnausta Twitchin kautta.

Ehkäpä maailman suurin eSports-turnaus tällä hetkellä on The International, joka on Valven järjestämä DOTA 2 -turnaus. Kyseessä on todella massiivinen tapahtuma, johon mukaan pääsee niin kutsuttuja maailman ykköstiimejä kuin myös kuukausia kestävien karsintojen jälkeen nousevia uusia tähtiäkin. Kilpailu pidetään vaihtelevasti eri kaupungeissa ja mantereilla, ja siinä pääsevät kisaamaan kunkin maanosan parhaat tiimit ja pelaajat.

Turnaus on niin suosittu, että usea eSportsiin keskittyvä vedonlyöntisivusto pitää sitä taatusti silmällä. Tarjolla on yleensä paljon erikoisvetoja että pelikohteita jokaiseen otteluun. Turnauksen aikana YouTube, Vimeo ja Twitch kaikki täyttyvät turnausta seuraavista ja kommentoivista videoista. Tämän lisäksi The International totta kai näytetään suorana Valven palvelun kautta kaikille halukkaille.

MILJOONAT KEHISSÄ

The International on vuosi vuoden jälkeen nostanut voittopottejaan, ja vuoden 2016 kisoissa kokonaispotti oli jo yli 20 miljoonaa dollaria. Voittaneelle tiimille tästä heltisi lähes puolet eli yli 9 miljoona dollaria. Mistään pienistä rahoista tässä ei siis enää ole kyse, varsinkin kun mukaan pääsevät kaikki, jotka osaavat pelata DotA 2 -peliä tarpeeksi hyvin.

Suurin osa kilpailun voittorahoista tulee peliin myytävästä Battlepass-esineestä, jolla pelaajat saavat itse peliin kaikenlaista kivaa. Noin neljännes rahasta laitetaan suoraan pottiin. Valve itse laittoi pottiin alkupanokseksi noin 1,6 miljoonaa dollaria, joten käytännössä koko turnaus rahoitetaan suoraan pelaajien kautta.

YHTEENVETO

DotA 2 The International on eittämättä suurin tämän hetken eSports-tapahtumista, ja se on vuosi toisensa jälkeen kasvattanut lajin suurimpien voittopottien listaa. Kyseessä on todella massiivinen tapahtuma, johon mukaan pääsee niin kutsuttuja maailman ykköstiimejä kuin myös kuukausia kestävien karsintojen jälkeen nousevia uusia tähtiäkin. Kilpailu pidetään vaihtelevasti eri kaupungeissa ja mantereilla, ja siinä pääsevät kisaamaan kunkin maanosan parhaat tiimit ja pelaajat. Itse pelihän on täysin ilmainen ladata ja pelata, joten kannattaa tutustua, mikäli mieli tekee päästä isoihin rahoihin käsiksi pelaamalla.