• Dates: 28 tammikuun, 2023 - 28 tammikuun, 2023

League of Legends on yksi suosituimmista MOBA-peleistä, ja sen myös huomaa League of Legends World Championship -turnauksesta. Kyseestä ei ole mikään pieni tapahtuma, sillä esierät ja karsinnat kestävät viisi viikkoa. Ne huipentuvat lopulta vaihtelevassa paikassa pidettävään päivän mittaisena taistoon parhaiden tiimien kesken.

Tuttuun tapaan pelissä pääsevät kisaamaan kunkin maanosan parhaat tiimit, ja voittaja vie mennessään mahtavan potin riihikuivaa rahaa. Edelliset LoL World Championship -mestaruuskisat videoitiin suorana jatkuvasti kasvavalle laumalle faneja, ja seuraajia viime kisojen lopputuiskinnoissa oli jo yli 30 miljoonaa, parhaimmillaan samaan aikaan 17 miljoonaa. Mistään pienistä kisoista tai hetken huvista ei siis ole kysymys. Mikä parasta, kaikki tämä on täysin ilmaista.

SUURET PALKINNOT JA KATSOJAMÄÄRÄT

League of Legends World Championshipin palkintona komeilee kaksi miljoonaa dollaria, joista puolet menee voittavan tiimin taskuun ja loput jaetaan pienempinä palkintoina. Mikäli osaamista siis riittää kannattaa, varmasti ladata LoL koneelleen ja pyrkiä kisoihin itsekin. Kyse ei ehkä kuitenkaan ole mistään pienen hetken harjoittelusta, sillä turnauksessa esillä olevat tiimit ovat kunkin maanosan parhaita, ja kilpailussa on tosiaan mukana parhaimmillaan miljoonia pelaajia. Mahtavan dollarimäärän lisäksi turnauksessa on jaossa ihka oikea Summoner’s Cup, joka on hopeasta valmistettu palkintopokaali – ja tällä hetkellä eSports-maailmassa ainoa laatuaan.

Pelin pääturnaus on katsojamäärältään ensiluokkaa, ja kenties kaikkien aikojen seuratuin elektronisen urheilun tapahtuma. Edellissiä pelejä seurasi parhaimmillaan yhtäaikaisesti melkein 20 miljoona ihmistä, ja yksittäisiä katselukertoja kertyi satoja miljoonia.

YHTEENVETO

LoL World Championship on osoitus siitä, kuinka yksi yksittäinen peli voi nousta arvoon arvaamattomaan hyvinkin nopeassa ajassa. Odotamme innolla, kuinka itse turnaus vielä kehittyy tästä, ja kuinka pelaajat sekä pelivalmistajat muokkaavat sekä eSportsin että vedonlyönnin maailmaa jatkossa.