• Dates: 28 tammikuun, 2023 - 28 tammikuun, 2023

Call of Duty on niin monipuolinen pelisarja, että sen jokaiselle osalle löytyy omia turnauksiansa. Näistä suosituin tällä hetkellä on Call of Duty: Black Ops III, jolle järjestetään erikokoisia turnauksia läpi vuoden.

Call of Duty World Leaguen kisoissa oli vuonna 2016 jaossa yhteensä kolme miljoona dollaria, jotka oli tasaisesti jaoteltu eri turnauksiin. Hyvällä pelillä ykköstiimi voi viedä kotiin jopa 100 000 dollarin voittopotin yhdestä kisasta..

CALL OF DUTYN MONET KASVOT

Vaikka yksi sarjan peleistä onkin ylitse muiden, löytyy muillekin peleille turnauksia pilvin pimein. Niitä kannattaa etsiä varsinkin jokaisessa maassa ja maanosassa järjestettävistä pelialan tapahtumista. Verrattuna moneen muuhun peliin potit voivat olla pienempiä, mutta toisaalta niin ovat kilpailijamäärätkin, eikä koko rahasummaa vie aina yksi tiimi tai pelaaja.

Call of Duty World League -pelejä ei ainoastaan ole monta, vaan niitä myös pelataan eri järjestelmillä. Niin PC, Xbox kuin Playstationkin pääsevät kaikki loistamaan omilla turnauksillaan. Samoin kuin muissakin kisoissa, myös kaikkia Call of Duty -turnauksia pääsee helposti seuraamaan Twitchin ja YouTuben välityksellä. Katsojamäärät ovat samaa luokkaa kuin monessa muussa tapahtumassa, onhan kyse ehkä yhdestä kaikkien aikojen suosituimmasta pelisarjasta.

SUURIAKIN POTTEJA LÖYTYY

Aika ajoittain pienten paikallisten turnauksien lisäksi eri peleihin järjestetään maailmanlaajuisia pelejä, joiden voittopotit ovat lyöneet pöytään aika läjän eSports-ennätyksiä. Jokaisen pelin kohdalla puhutaan vähintään miljoonan dollarin tai euron pääpalkinnosta, mikä on tuhti summa videopelin pelaamisesta. Toki taso Call of Duty World Leaguen peleissä on aika kova, ja turnauksissa pärjääminen vaatii varmasti useamman vuoden harjoittelun ja harjaantuneen hiiri- tai peliohjainkäden.

YHTEENVETO

Kuten sanottua, Call of Duty eroaa monesta muusta suositusta eSports-pelistä siinä, että sen tekijät eivät ole sitoneet sitä mihinkään yhteen kisaan tai koko maailman kattavaan turnaukseen. Tämä osaltaan osoittaa, että pelillä on paljon suurempi suosio kuin monella muulla moninpelillä.

Vedonlyönnin kannalta tämä ei ehkä ole paras asia, sillä sopivia pelikohteita ei aina löydy. Tämä on kuitenkin ehkä enemmän itse vedonlyöntisivustojen syytä, koska ne eivät välttämättä ole vielä aivan ajan tasalla eSportsin kanssa. Toisaalta silloin, kun Call of Duty World League -kohteita löytyy, voit olla aika varma, että kertoimet ovat pelaajalle edulliset.