Smite World Championships

Smite World Championships on itse pelivalmistajan, Hi-Rez Studiosin, järjestämä jokavuotinen tapahtuma, jossa ratkotaan pelin parhaat tiimit ja pelaajat. Turnauksessa on miljoonan dollarin pääpotti, josta voittava tiimi vie puolet. Turnaustapahtuma järjestetään vaihtelevassa paikassa, jossa vierailee yleensä tuhansia katsojia seuraamassa tapahtumia. Paikalla olevien katsojien lisäksi pelejä seuraa satojatuhansia katsojia live-streamien kautta, puhumattakaan kaikkien Smite-videoiden miljoonista katsojista.

Ennen pääturnauksen alkua ympäri maailmaa järjestetään erilaisia esiturnauksia, joista pääsee mukaan maailmanmestaruusturnaukseen. Osa tiimeistä taas pääsee mukaan suoraan tunnettavuutensa ansiosta.

Turnauksen kulku ja media

Smite World Championships televisioidaan netin välityksellä, ja sitä voi seurata esimerkiksi Twitchin kautta. Tämän lisäksi se lähetetään aina suorana itse pelivalmistajan sivujen kautta. Kommentointi lähetyksissä hoidetaan ammattimaisesti, ja pelialan tuntevat juontajat luovat asiaan aivan oman tunnelmansa.

Smite-pelit pelataan erikseen sekä Xboxilla että tietokoneella. Alun karsinnat hoidetaan niin, että jatkoon pääsee kuusi tiimiä, jotka puolestaan kilpailevat yhden ottelun verran niin, että paras tiimi lähtee aina jatkoon. Pelit pelataan yleensä tammikuussa, ja itse turnausta edeltävät pelit hoidetaan jo kuukausia aikaisemmin. Kaikkiin näihin on tuttuun tapaan mahdollista pistää vetoja vetämään tunnetuilla eSports-vedonlyöntisivustoilla.

Turnaus on päässy isoihinkin uutisiin, ja esimerkiksi amerikkalainen Fox News on innoissaan raportoinut siitä, kuinka uudet urheilulajit valloittavat maailmaa, ja kuinka turnausten kulku hoidetaan. Kannattaa muistaa, että turnaus ja pelit ovat vasta lähtöasetelmissa, ja ne tulevat jatkossa vain kasvamaan.

Yhteenveto

Smite on yhden firman peli, joka on noussut muiden MOBA-pelien ohi kuuluisuuteen varsin nopeasti. Se on saanut hurjasti näkyvyyttä sekä sosiaalisessa mediassa että eri peliyhteisöissä. Osasyynä tähän on pelfirman vahva panostus eSports-genreen, mikä nähtävästi tuottaa tulosta. Voimmekin odottaa tästä tapahtumasta vahvaa haastajaa Valven luomalla Dota 2 -turnaukselle.