DOTA 2 – The International

Ehkäpä maailman suurin eSports-turnaus tällä hetkellä on The International, joka on Valven järjestämä DOTA 2 -turnaus. Kyseessä on todella massiivinen tapahtuma, johon mukaan pääsee niin kutsuttuja maailman ykköstiimejä kuin myös kuukausia kestävien karsintojen jälkeen nousevia uusia tähtiäkin. Kilpailu pidetään vaihtelevasti eri kaupungeissa ja mantereilla, ja siinä pääsevät kisaamaan kunkin maanosan parhaat tiimit ja pelaajat.

Turnaus on niin suosittu, että usea eSportsiin keskittyvä vedonlyöntisivusto pitää sitä taatusti silmällä. Tarjolla on yleensä paljon erikoisvetoja että pelikohteita jokaiseen otteluun. Turnauksen aikana YouTube, Vimeo ja Twitch kaikki täyttyvät turnausta seuraavista ja kommentoivista videoista. Tämän lisäksi The International totta kai näytetään suorana Valven palvelun kautta kaikille halukkaille.

Miljoonat kehissä

The International on vuosi vuoden jälkeen nostanut voittopottejaan, ja vuoden 2016 kisoissa kokonaispotti oli jo yli 20 miljoonaa dollaria. Voittaneelle tiimille tästä heltisi lähes puolet eli yli 9 miljoona dollaria. Mistään pienistä rahoista tässä ei siis enää ole kyse, varsinkin kun mukaan pääsevät kaikki, jotka osaavat pelata DotA 2 -peliä tarpeeksi hyvin.

Suurin osa kilpailun voittorahoista tulee peliin myytävästä Battlepass-esineestä, jolla pelaajat saavat itse peliin kaikenlaista kivaa. Noin neljännes rahasta laitetaan suoraan pottiin. Valve itse laittoi pottiin alkupanokseksi noin 1,6 miljoonaa dollaria, joten käytännössä koko turnaus rahoitetaan suoraan pelaajien kautta.

Yhteenveto

DotA 2 The International on eittämättä suurin tämän hetken eSports-tapahtumista, ja se on vuosi toisensa jälkeen kasvattanut lajin suurimpien voittopottien listaa. Muut pelit ja tapahtumat laahaavat jäljessä, vaikka eivät kuitenkaan enää kovin kaukana. Itse pelihän on täysin ilmainen ladata ja pelata, joten kannattaa tutustua, mikäli mieli tekee päästä isoihin rahoihin käsiksi pelaamalla.