Call of Duty: Advanced Warfare

Call of Duty on ehkä maailmankaikkeuden suosituin FPS eli räiskintäpeli. Pelissä pelaaja ohjastaa henkilöä ensimmäisen persoonan näkökulmasta, eli näet maailman henkilön silmien kautta.

Call of Duty: Advanced Warfare julkaistiin vuonna 2014 ja se on edelleen yksi suosituimmista FPS-peleistä. Koko sarjassa pelejä on jo toistakymmentä, ja tämä takaa sen, että tähänkin peliin on varmasti aina miljoonia pelaajia linjoilla. Peli sijoittuu lähitulevaisuuteen, ja sitä voi pelata joko deathmatch-tilassa tai tiiminä erilaisilla tavoitteella. Vaikka konsepti saattaa kuulostaa yksinkertaiselta, on peli erittäin monimutkainen ilman, että se tuottaisi kuitenkaan itse pelaamiseen mitään vaikeuksia.

Call of Duty: Advanced Warfare -vedonlyönti

Koska pelisarja on yksi maailman suosituimpia, ei ole mikään ihme, että pelin huippupelaajat ovat omissa piireissään nousseet suorastaan rokkistaran asemaan. Moni pelaaja on pelannut kyseisiä pelejä jo vuosikymmeniä, joten ihan muutaman tunnin tuntumalla on turha luulla pääsevänsä huippupelaajien tasolle. Tämä on tietenkin tuttua myös kaikista muistakin peleistä ja lajeista, ja se on osaltaan nostanut pelin eSportsin suosion ja eSporst-vedonlyönnin aivan uusille tasoille.

Erilaisia tiimejä ja pelaajia riittää Call of Duty: Advanced Warfaressa niin paljon, että eri kanavien kautta heille on kehkeytynyt jo aikamoinen määrä seuraajia. Pelin suurimpia turnauksia seuraakin erilaisten nettipalveluiden kautta jo miljoonia katsojia. Myös vedonlyöntifirmat ovat huomanneet tämän, ja löydät monelta sivustolta varmasti perinteisen jalkapallon, tenniksen ja jääkiekon seurasta kohteita myös Call of Duty -vedonlyöntiin. Tällainen olisi vielä muutama vuosi sitten kuulostanut uskomattomalta, mutta tänä päivänä kyseiset sivustot suorastaan kilpailevat asiakkaista. Kilpaillessaan ne myös tarjoavat uskomattomia bonuksia niille uskalikoille, jotka haluavat lyödä vetoa erilaisten tapahtumien lopputuloksista. Jos tietoa riittää, kannattaa siis siirtyä lyömään vetoa Call of Dutysta.

Call of Dutyn perusidea

Peliä voi pelata yksinpelinä, joka tarjoaa palkitun ja loppuun asti viimeistellyn tarinan. Pelin todellinen suola on kuitenkin sen moninpeli. Vaihtoehtoja moninpelaamiseen on monia. Suosituin näistä on eittämättä pelimoodi, jossa tarkoituksena on valloittaa eri kohteita kartalta. Kekseliäämpiäkin pelimuotoja riittää, eikä niissä aina tarvitse taistella muita pelaajia vastaan. Eräs suosituimmista näistä on zombeja vastaan taisteleminen, ja vaihtoehtoisesti myös yksinpeli voidaan käydä tiimipelinä. Call of Duty: Advanced Warfare on saatavilla melkeinoä kaikille laitteille perus PC:stä Xboxiin ja Playstationiin.

Call of Duty: Advanced Warfare ei suinkaan ole vain yhden muotin peli, sillä pelaamisen mukaan pelaaja ansaitsee pisteitä, joita voi käyttää oman hahmonsa kehittämiseen. Esimerkiksi erilaisia aseita ja kykyjä pääsee ostamaan ja avaamaan pelaamisen myötä varsin vapaasti. ESports-turnauksissa kyvyt usein nollataan, tai sitten pelaajille annetaan tietty määrä pisteitä aina turnauksen tai pelin alussa, jotta hän voi tehdä hahmosta mieleisensä. Tiimipelaaminen on erittäin tärkeää, sillä eri kyvyt auttavat taktikoimaan tiimistä ja muista hahmoista mahdollisimman vahvoja.

Yhteenveto

Call of Duty ei suotta ole yksi kaikkien aikojen suosituimmista pelisarjoista. Siinä riittää pelattavaa vuosiksi pelkän huvin vuoksi, mutta mikäli aikoo siirtyä eSportsin suomille rahakkaimmille laitumille, aukeaa silmien eteen täysin uusi ja kehittyvä maailma.

Peliin löytyy koko maailmaan kattavia liigoja, pienempiä kansallisia kisoja sekä erilaisia pelaajien järjestämiä turnauksia. Kilpailu on kovaa mutta myös palkitsevaa, sillä palkintopotit liikkuvat jopa miljoonissa. Ei siis ole mikään ihme, että suosituista kisoista lyödään vetoja huimilla summilla. Etsi itsellesi listoiltamme sopiva vedonlyöntisivusto niin pääset helposti nostamaan pelien jännitystä aivan uudelle tasolle.